SASLUŠANI NAVIJAČI "GRUPE ZABRANJENI": Evo kako su se BRANILI u TUŽILAŠTVU
Foto: Nebojša Mandić

KRIMINAL

SASLUŠANI NAVIJAČI "GRUPE ZABRANJENI": Evo kako su se BRANILI u TUŽILAŠTVU

Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke

Objavljeno:

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su V. Š. (22), U. P. (22), R. S. (22) i R. D. (22) zbog sumnje da su u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist višu od 450.000 dinara, oštećenog S.P. pokušali silom i pretnjom da prinude da im preda automobil marke “reno senik”.

- Dvojica osumnjičenih su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje pravo da ne iznose odbranu, dok su druga dvojica negirala izvršenje krivičnog dela, ali nisu detaljno iznosili odbranu - saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke, kao i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, imajući u vidu da su i ranije osuđivani za krivična dela sa elementima nasilja.

Tužilaštvo
foto: Dragana Udovičić

Svoj četvorici osumnjičenih se na teret stavlja krivično delo iznuda u pokušaju u saizvršilaštvu, a V.Š. i krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i laka telesna povreda.

- Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su 15. januara ove godine u večernjim časovima na Novom Beogradu sačekali oštećenog S.P. da izađe iz menjačnice u kojoj je zaposlen, pa mu je V.Š. prislonio uz telo pištolj koji je neovlašćeno nosio, a zatim mu pištoljem zadao više udaraca u predelu glave i tela, kojom prilikom je oštećeni zadobio lake telesne povrede - dodaje se u saopštenju.

Istovremeno, ostali osumnjičeni su sprečavali oštećenog da se udalji, udarajući da u predelu tela, ali su usled nailaska prolaznika napustili lice mesta automobilom “mercedes”, kojim su se prethodno dovezli.

Oštećenom su oduzeli mobilni telefon marke “Samsung”.

Kako je Kurir ranije pisao, četvorica uhapšenih navodno pripadaju Partizanovoj navijačkoj grupi "Zabranjeni" iz Stare Pazove.

Bonus video:

00:53

LASKAJU SVOJIM ŽRTVAMA I DAJU IM POKLONE! Stručnjak za kriminal ukazuje na zablude o pedofilima: Deci obavezno naglase JEDNU STVAR

(Espreso/Kurir/Jelena Spasić/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.