OPASNI SRBIN PROGUTAO ŽILET U SPLITSKOM ZATVORU?! Već je radio slične stvari, a osumnjičen za UBISTVO "škaljarca"
Duško Tanasković, Foto: Printscreen

nezvanična saznanja

OPASNI SRBIN PROGUTAO ŽILET U SPLITSKOM ZATVORU?! Već je radio slične stvari, a osumnjičen za UBISTVO "škaljarca"

U splitski zatvor je premešten nakon što je otkriveno da je njegova ćelija bila ozvučena.

Objavljeno:

Hitan medicinski transport iz splitskog zatvora uz asistenciju policije organizovan je juče za Duška Tanaskovića iz Kragujevca, koji je u Hrvatskoj završio iza rešetaka zbog ubistva "škaljarca" Gorana Vlaovića na Zrću u leto 2022. godine, javlja Dalmatinski portal.

Tanasković je uz jaku policijsku pratnju doveden u KBC zbog sumnje da je progutao žilet, ali odbio je lekarsku pomoć i brzo je vraćen u splitski zatvor. Ovo mu nije prvi incident Tog tipa, pošto je slično radio i u zadarskom zatvoru, navodi taj portal.

U splitski zatvor je premešten nakon što je otkriveno da je njegova ćelija bila ozvučena.

Goran Vlaović
foto: Printscreen

Tužilaštvo na osnovu snimljenog materijala namerava da prekvalifikuje optužbu u teško ubistvo, jer Tanasković u razgovoru u ćeliji pominje da je ubistvo trebalo da bude plaćeno, ali na ove posebne dokazne radnje žalio se branilac Vinko Gulišija, pa se sada čeka odluka Visokog krivičnog suda radi li se o zakonitom dokazu.

Dalmatinski portal je upitao Ministarstvo pravosuđa i uprave o ovom slučaju, interesujući se zbog čega je Tanasković premešten u Split kada mu se sudi u Zadru. Odgovor je prilično kratak.

"Iz zatvora u Splitu u spoljnu zdravstvenu ustanovu sproveden je istražni zatvorenik zbog sumnje na moguće gutanje oštrica."

"Ujedno ističemo da samoozleđivanje osoba lišenih slobode u zatvorskom sistemu Republike Hrvatske predstavlja jedan od faktora rizika koji se sitemski prati i o čemu se izveštava zainteresovana javnost."

"Nadalje, u zatvoru u Splitu, kao i drugim krivičnim telima, osobe lišene slobode smeštaju se srazmerno relevantnim odredbama Zakona o izvršavanju kazne zatvora i Pravilnika o kućnom redu u zatvorima za izvršavanje istražnog zatvora, pri čemu ne beležimo odstupanje niti u ovom slučaju."

"Takođe, po medicinskoj obradi i zbrinjavanju osoba lišenih slobode u takozvanoj spoljnoj ustanovi, s osobom lišenom slobode dalje se postupa isključivo prema preporukama i uputstvima lekara, što je i ovde slučaj."

"Detaljnije informacije o konkretnim slučajevima, nažalost, nismo u mogućnosti da pružimo iz razloga što podaci o osobi lišenoj slobode predstavljaju službenu i profesionalnu tajnu, srazmerno relevantnim odredbama prethodno citiranog Zakona."

Bonus video: U GAZI SAM VIDELA DVA VOJNIKA DA VUKU DETE U ZATVOR Dramatična ispovest srpkinje: Deci smo pravili igračke, ne mogu da spavaju

01:28

U GAZI SAM VIDELA DVA VOJNIKA DA VUKU DETE U ZATVOR Dramatična ispovest srpkinje: Deci smo pravili igračke, ne mogu da spavaju

(Espreso/Telegraf/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.