MALI BOGDAN ĆE ZAUVEK IMATI 7 GODINA, USMRTIO GA KOMŠIJA, ALI... Roditelji strepe da NIKADA NEĆE DOČEKATI PRAVDU
Bogdan Gavrilović, Foto: Facebook/Udruženje roditelja stradale dece u saobraćaju

POTRESNO

MALI BOGDAN ĆE ZAUVEK IMATI 7 GODINA, USMRTIO GA KOMŠIJA, ALI... Roditelji strepe da NIKADA NEĆE DOČEKATI PRAVDU

Roditelji su, nakon nesreće, dobili najgoru vest

Objavljeno:

Bogdan Gavrilović iz Vlasotinca zauvek će imati sedam godina. On juče nije proslavio deveti rođendan jer je 13. septembra 2022. godine nastradao kao biciklista nadomak porodične kuće kada ga je automobilom udario komšija.

Bogdan je živeo bezbrižno u Vlasotincu do tog kobnog septembra. Igrao se ispred kuće sa drugarima na malim biciklima. Bila je to poslednja igra za Bogdana. Dok njegovi drugari idu u treći razred, roditelji malog Bogdana čekaju istinu o smrti svog deteta. Dok ona ne izađe na videlo, neće imati mira.

Roditelji su, nakon nesreće, dobili najgoru vest, koja je ukazivala na to da njihovo dete nikada neće dočekati pravdu. Predmet je arhiviran u tužilaštvu, jer ne postoji sumnja da je vozač počinio krivično delo. Vozač nikada nije priveden, a ni on, ni roditelji dečaka, nikada nisu pozvani da daju izjavu.

Okolnosti pod kojima je Bogdan nastradao i dalje su nerazjašnjene za porodicu, prijatelje i meštane Vlasotinca. Oni su se zbog toga više puta okupljali na ulici, apelujući da počinioci teških krivičnih dela u saobraćaju sa fatalnim posledicama dobiju kazne zatvora od 15 do 30 godina.

Bogdanov otac Aleksandar je u jednom od svojih obraćanja u okviru protesta Udruženja roditelja stradale dece u saobraćaju, koje se bori za oštrije kazne i bolje opšte stanje na putevima, rekao da "sumnja u to da je policijski zapisnik namerno loše odrađen".

- Vozač auta nije pomogao Bogdanu, nije zvao Hitnu pomoć, a auto nije poslat na krim tehniku i veštačenja i oduzet je samo Bogdanov bicikl. Ima puno propusta, a sve naše navode potvrđuje i obdukcioni nalaz. Mesecima nema fotografija u boji sa lica mesta kako bism mi odradili rekonstrukciju događaja i veštačenje. Zašto je tužilaštvo olako prihvatilo Bogdanovu smrt i arhivirala postupak? - upitao je Bogdanov otac prošle godine.

Poslali mu balone na nebo

Porodica je i dalje bez odgovora, a oni koji, na njihovu sreću, nisu proživeli slično, mogu samo da pretpostave kako je porodici na današnji dan, kada je mali Bogdan trebalo da napuni devet godina.

"Sunce moje, danas bi slavio deveti rođendan! Mama na tvoj rođendan nije mogla da te zagrli i čestita! Šaljemo ti balone, da budu u tvojoj blizini", napisala je juče na društvenim mrežama Bogdanova majka uz snimak šarenih balona koje pored groba dečaka puštaju u nebo.

"Još jedan rođendan na proslavi sa anđelima. Sad bi napunio devet godina, anđele najlepši. Volim te zauvek, Boko", napisala je majka na grupi udruženja roditelja.

Bonus video:

00:10

Udes Bulevar

(Espreso / Telegraf / Jelena Ostojić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.