SRPSKA POLICIJA UČESTVOVALA U MEĐUNARODNOJ AKCIJI HAPŠENJA KRIMINALACA: Evo šta je sve zaplenjeno! (FOTO)
Zaplena droge, Foto: MUP

velika akcija međunarodnih policija

SRPSKA POLICIJA UČESTVOVALA U MEĐUNARODNOJ AKCIJI HAPŠENJA KRIMINALACA: Evo šta je sve zaplenjeno! (FOTO)

Srpska policija učestvovala u međunarodnoj akciji zaplene droge

Objavljeno:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UКP, učestvovali su zajedno sa Australijskom federalnom policijom (AFP) u međunarodnoj akciji u okviru koje je australijska policija u Melburnu zaplenila 98 kilograma metamfetamina i uhapsila dve osobe, saopštipo je MUP.

Policijski službenici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UКP Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnom periodu su prikupljali obaveštajne podatake o aktivnostima međunarodne organizovane kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem velikih količina narkotika sa teritorije Avganistana do luka Sidnej i Melburn u Australiji.

Nakon intenzivne i kontinuirane međunarodne policijske saradnje između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije UКP SBPOК i Australijske federalne policije (AFP), Tim za borbu protiv narkotika policije u Dubaiju otkrio je metamfetamin (spid) koji je bio sakriven u pošiljci sa poljoprivrednim mašinama, u pogonskim delovima, na brodu koji je krenuo za Melburn u oktobru ove godine.

Po dobijenoj informaciji od strane pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UКP Ministarstva unutrašnjih poslova, službenici Australijske granične policije presreli su pošiljku kada je brod stigao u Melburn krajem novembra.

1 / 5 Foto: MUP

Pripadnici Viktorijanske Radne grupe za organizovani kriminal uhapsili su australijske državljane rođene u Iranu, A. R. К. i A. К. i oni se sumnjiče za pokušaj krijumčarenja 98 kilograma metamfetamina u Australiju, dok je još jedan iranski državljanin priveden, ali nije optužen ni za jedno krivično delo.

Ova akcija je potvrda da pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UКP kontinuirano i sa uspehom rade sa domaćim i međunarodnim partnerima kako bi se sprečili pokušaji organizovanih kriminalnih grupa. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije je u ovoj akciji još jednom pokazalo da je pouzdan partner u suzbijanju međunarodne trgovine narkoticima i u borbi protiv organizovanog kriminala.

Bonus video:

00:35

DROGA IZ KINE UBILA 100.000 AMERIKANACA! Fentanil došao na Balkan: Ovo su za medije poručili iz kancelarije za borbu protiv droge

(Espreso/Kurir/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.