DA LI ĆE MARJANOVIĆ OPET U ZATVOR? Zoranov advokat o novim dokazima koje će ODBRANA IZNETI NA SUDU
Zoran Marjanović, Foto: M.M./ATAImages

NAJNOVIJI DETALJI

DA LI ĆE MARJANOVIĆ OPET U ZATVOR? Zoranov advokat o novim dokazima koje će ODBRANA IZNETI NA SUDU

Jedan od branilaca Zorana Marjanovića, advokat Aleksandar Zarić, u svojoj izjavi istakao je da će odbrana imati nove dokaze

Objavljeno:

Stefan Jokić, advokat gostovao je u emisiji "Puls Srbije" i razgovarao sa voditeljima Milošem Anđelkovićem i Milicom Marković o suđenju Zoranu Marjanoviću zbog optužbi da je 2.aprila 2016. godine na nasipu u Borči ubio svoju suprugu pevačicu Jelenu Marjanović nakon što je Apelacioni suf u Beogradu doneo odluku da ukine prvostepenu presudu.

Jedan od branilaca Zorana Marjanovića, advokat Aleksandar Zarić, u svojoj izjavi istakao je da će odbrana imati nove dokaze koji do sada nisu predočeni.

- Što se tiče novih dokaza, o tome ćemo razgovarati na pripremnom ročištu.

Da se razumemo, uvek se ograđujem. Trenutno stanje u spisima slučaja pokazuje da Zoran Marljanović apsolutno nije kriv za izvršenje krivičnog dela. U spisima nema ničega što bi ga povezalo s bilo kojim delom. Tek sada, sa novim dokazima koje ćemo mi predložiti, ta tvrdnja će postati još čvršća. Apelacioni sud smatra da su razlozi prvostepenog suda u nekim delovima nejasni i međusobno protivrečni - rekao je.

04:26

Stefan Jokić za Kurir TV: O ovome će razgovarati na ROČIŠTU (VIDEO)

Naveo je šta je bilo najspornije.

Zoran Marjanović nije izvršio krivično delo. Ali onda nas prvostepeni sud, potpisan od strane sudije koji je doneo tu presudu, ubeđuje da veštaci nisu dobro obavili svoj posao, ipak je on kriv za to delo. Apelacioni sud je zaključio da odgovori veštaka i suda nisu dosledni.

- Pre svega, Marjanović bi imao mnogo krvi na sebi, a kod njega nije pronađena krv. Trag koji se nalazi s druge strane kanala ne pripada osumnjičenom, već povrediocu. Taj trag ne pripada Zoranu Marjanoviću. To znači da je Apelacioni sud primetio da su veštaci bili jasni, dok je prvostepeni sud podržavao suprotan stav veštaka - istakao je i dodao:

Jelena, Zoran Marjanović
Jelena, Zoran Marjanovićfoto: PETAR ALEKSIĆ, Društvene mreže

- Primer, nije opisana ni ta podmuklost, ni ta surovost, na način na koji je isključen telefon, kad je isključen telefon, veštaci, krv. To znači da postoje nedostaci, ima dosta stvari na koje prvostepeni sud nije dao odgovor. To nije jedini razlog.

Postoji mnogo razloga zbog kojih je ova presuda ukinuta i zašto nije mogla da stane na pravnu snagu. Povodom novog suđenja, pošto predmet više nije u pritvoru, Zoranu Marjanoviću je dozvoljeno da se brani sa slobode.

Šta to znači, pojasnio je dalje gost emisije.

- To znači da u naredna dva meseca očekujemo poziv za to pripremno ročište. Bar se tako nadam. Tu će tužilaštvo predložiti svoje dokaze, izložiti svoje dokaze i proći ćemo kroz postupak koji će biti manje stresan. Ako znam odbranu, znam svaki dokument u tom predmetu, u tom slučaju.

Normalno je tragati za novim dokazima. Da, tragati, ali tužilaštvo treba da traga. Teret dokazivanja je na tužilaštvu. Treba da dokaže da je on kriv. Međutim, ovo je slučaj. Medijski je slučaj gde mi moramo dokazati njegovu nevinost. Dokazivati njegovu nevinost što je potpuno suprotno zakonu o krivičnom postupku.

Bonus video: ZORAN MARJANOVIĆ NEĆE BITI NI POD ELEKTRONSKIM NADZOROM! Advokat prognozira da li će suđenje biti PONOVLJENO pred novim većem

03:13

ZORAN MARJANOVIĆ NEĆE BITI NI POD ELEKTRONSKIM NADZOROM! Advokat prognozira da li će suđenje biti PONOVLJENO pred novim većem

(Espreso/Kurir/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.