ISPOVESTI STANARA I VLASNICE DOMA ZA STARE U KOM JE IZBIO POŽAR: Za Espreso ispričali SVE O KOBNOJ NOĆI (VIDEO)
Dom za stare, Foto: Privatna arhiva

STANJE POSLE POŽARA

ISPOVESTI STANARA I VLASNICE DOMA ZA STARE U KOM JE IZBIO POŽAR: Za Espreso ispričali SVE O KOBNOJ NOĆI (VIDEO)

Vatrogasci su stigli i uz pomoć zaposlenih u domu ugasili su požar

Objavljeno:
Ana Petrović

U Partizanskoj 34, u Malom Mokrom Lugu, prošle nedelje stradale su dve osobe. Požar u staračkom domu izbio je oko 19 časova, kada je policija i primila poziv. Vatra je izbila na trećem spratu u jednoj sobi i proširila se i na ostale delove staračkog doma. I dok zvanične potvrde o požaru još uvek nema, za Espreso su se oglasili ljudi koji borave u ovom domu, socijalna radnica Katarina, ali i vlasnica Milanka Sibinović.

- Iz porodične kuće koja se nalazi pored Doma videla sam crveni dim, nebo je bilo crveno, u panici sam pozvala radnike da vidim šta se dešava. Oni su već reagovali, pozvali su hitnu pomoć i vatrogasnu službu. Negovatelji, medicinske sestre isin korisnika, koji je inače vojni policajac, ekspeditivno su pomogli u evakuaciji korisnika - kaže vlasnica doma Mililux Dom.

Milanka je za Espreso govorila o, kako navodi, verovatnom uzroku požara.

1 / 5 Foto: Privatna arhiva

- Jedina soba do koje nisu mogli da dođu jeste soba u kojoj je izbio požar, nadležne službe rade svoj posao. Kako imamo informaciju, 90% je uzrok neispravan monitor preminulog, koji je eksplodirao.

- Vatrogasci su stigli i uz pomoć zaposlenih u domu ugasili su požar. Hitna pomoć je odvela petoro korisnika koji su se nagutali dima. Oni su stabilno. Ostali korisnici u domu nastavili su svakodnevno funkcionisanje i rad.

Objasnila nam je i sve o licenci koju su dobili.

- Dom je dobio licencu letos, sve nadležne službe obišle su dom, da je bilo bilo kakve nepravilnosti, dom ne bi dobio licencu. Licencu nam je potpisao sadašnji ministar Nikola Selaković koji nas je i obišao te kobne noći.

- Prilikom izgradnje objekta i proširenja doma kupili smo put kako bi pristup ustanovi bio lakši, a upravo tim putem su došli vatrogasci koji su ugasili požar. Prilikom proširenja smo mislili na sve, ali eto - desilo se.

- Još uvek ne možemo da dođemo sebi, u šoku smo. Nadamo se najboljem. Mnogo nam znači podrška familije. Najveća nagrada je ta što nijedan srodnik nije odveo svog najvoljenijeg, imaju poverenja u nas, a to je ono što smo gradili skoro sedam godina. Nakon hospitalizacije, svi se vraćaju u Milidom lux, to nam je, verujte najveća nagrada i motiv da nastavimo dalje da se borimo za naše korisnike.

Sa stanarima ovog doma je razgovarala i socijalna radnica Katarina:

- Požar, požar, neko je vikao, a onda me uhvatio vatrogasac. Vatrogasci su došli jako brzo, kao i Hitna pomoć, policija. Da nije bilo Stevana terapeuta, ne bih mogla da se spasim - kaže baka Jelka.

- Ostavili su me u podrumu da ležim, bio sam u šoku - kratko je ispričao deka Pera.

1 / 3 Foto: Aleksandra Čolić

- Petrica je uletela usplahirena, pitali smo se kako ćemo i gde ćemo, ne možeš ni ovamo ni onamo... Mi smo otvorili vrata, počeo je da kulja crni dim. Nije se moglo više tamo. Brzo su stigli vatrogasci, ali nama je trajalo kao čitava večnost. Ja sam odmah zvala ćerku da dođe, ona me ščepala i odvela kući - u šoku je bila Sonja.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

23:15

KOJEKUDE-S03-EP08-VATROGASCI

(Espreso / Ana Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.