SASLUŠANI UHAPŠENI U BEOGRADU ZBOG PRANJA NOVCA: Žena MOZAK operacije, oprala preko 300 MILIONA DINARA!
Hapšenje, ilustracija, Foto: MUP

hapšenja po beogradu

SASLUŠANI UHAPŠENI U BEOGRADU ZBOG PRANJA NOVCA: Žena MOZAK operacije, oprala preko 300 MILIONA DINARA!

Naredbom o sprovođenju istrage za pranje novca proisteklog iz kriminalne delatnosti obuhvaćeno je ukupno 23 lica

Objavljeno:

Pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušana je S. D. osumnjičena za privredne prevare i pranje novca, kao i još 18 osumnjičenih za pranje novca proisteklog iz kriminalne delatnosti.

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeno je ukupno 23 lica, od kojih se za još četiri traga.

Saslušani su M. D. (37), F. R. (21), S. M. (32), P. R. (40), Z. F. (21), Đ. R. (35), M. Đ. (39), N. K. (19), D. J. (46), Z. R. (21), M. M. (47), E. D. (48), D. Ž. (49), E. R. (67), Lj. Đ. (36), G. M. (61), S. M. (44), M. M. (19).

Hapšenje
Hapšenjefoto: MUP Srbije

Troje zaćutalo pred tužiocem, ostali izneli odbranu

Osim troje osumnjičenih koji su se na saslušanju branili ćutanjem, svi ostali su izneli odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da M.D. odredi pritvor, a S.D. i D.Ž. kućni pritvor.

Svim osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo Pranje novca, a S.D. i krivično delo Prevara u obavljanju privredne delatnosti.

Sumnja se da je S. D, kao zaposlena u jednoj knjigovodstvenoj agenciji iz Beograda, od 4. januara do 25. novembra ove godine, kreirala naloge za elektronsko plaćanje i prikazivanjem lažnih činjenica, dovela u zabludu zaposlene u više privrednih društava iz Beograda da su platili dobavljače, poreske obaveze i obaveze za druge javne prihode, dok su oštećeni taj novac, zapravo, uplaćivali na njene lične i račune ostalih osumnjičenih.

Ona je, kako se sumnja, na taj način za sebe i ostale osumnjičene pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 304.479.479 dinara.

Svi osumnjičeni su potom, kako se sumnja, taj novac koristili za lične potrebe, iako su znali da potiče iz kriminalne delatnosti.

Bonus video:

00:16

UHAPŠENI PORESKI INSPEKTORI RADILI SA KRIMI GRUPOM! Osumnjičeni za pranje para: Organizator uživao u luksuznoj vili sa bazenom

(Espreso/ Blic/ B.B/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.