"NE POZNAJEMO DUCU SA OLIMPA": Evo šta su SIN i ĆERKA Dragoslava Kosmajca ispričali na SASLUŠANJU!
Foto: Dragana Udovičić

ISTRAGA POVODOM BACANJA BOMBE

"NE POZNAJEMO DUCU SA OLIMPA": Evo šta su SIN i ĆERKA Dragoslava Kosmajca ispričali na SASLUŠANJU!

Dušan Krstić je, kako se sumnja 7. novembra u dvorište porodične kuće u kojoj Lazar Kosmajac živi sa suprugom i majkom aktivirao i bacio ručnu bombu

Objavljeno:

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su Lazar i Milica Kosmajac, deca preminulog kontroverznog biznismena sa Zvezdara Dragoslava Kosmajca, kao oštećeni u istrazi koja se vodi protiv dvoje osumnjičenih za bacanje bombi na njihove kuće.

Kako Kurir saznaje, Lazar Kosmajac i njegova sestra pridružili su se krivičnom gonjenju Dušana Krstića, zvanog Duca sa Olimpa i njegove supruge Džesike, inače državljanke Australije.

- Oni su tokom saslušanja ispričali ko je, i na koji način pronašao bombe i pridružili se krivičnom gonjenju i istakli imovinski zahtev - potvrđeno je za Kurir.

Kako nezvanično sazanjemo, deca Dragoslava Kosmajca koji je preminuo zbog korona virusa u aprilu 2020. izjavila su da ne poznaju uhapšenog Krstića i njegovu suprugu.

- Lazar Kosmajac i Milica izjavili su da ne poznaju i ne znaju ko su osumnjičeni, Dušan i Džesika Krstić - dodaje naš sagovornik.

Podsetimo, Krstić i njegova supruga sumnjiče se da su dogovarali, planirali i organizovali ubistva Lazara i Milice Kosmajac iz bezobzirne osvete. Na teret im je stavljeno da su 7. i 15. novembra u dvorišta njihovih kuća na Zvezdari pokušali da aktiviraju tri bombe.

Dušan Krstić je, kako se sumnja 7. novembra u dvorište porodične kuće u kojoj Lazar Kosmajac živi sa suprugom i majkom aktivirao i bacio ručnu bombu, koja nije ekspodirala, a onda je sutradan došao ponovo i bacio bombu u dvorište porodične kuće njegovog prvog komšije, koja je eksplodirala.

Kuća na Zvezdari
Kuća na Zvezdari foto: Kurir

Krstić je potom, osam dana kasnije, 15. novembra u dvorište kuće Milice Kosmajac bacio još jednu bombu, koja nije eksplodirala.

Osumnjičeni su na saslušanju negirali izvršenje krivičnog dela, s tim što Dušan K. nije želeo da iznosi odbranu, dok je Džesika odbranu iznela.

- Supruga Duce sa Olimpa, Džesika se tereti da mu je pomagala u izvršenju krivičnih dela tako što je vodila računa da niko ne primeti šta rade, obezbeđivala vozilo i čuvala stražu suprugu - podsetća sagovornik Kurira.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, oboje su negirali izvršenje krivičnih dela, ali Krstić nije iznosio detaljnu odbranu dok je njegova supruga ispričala da žive kod Ljiga i da su samo povremeno dolazili u Beograd kod njegove porodice i prijatelja, ali da ona o bombama niti porodici Kosmajac ne zna ništa.

Duca sa Olimpa
Duca sa Olimpafoto: PRINTSCREEN FACEBOOK

Prema nezvaničnim informacijama, iako njen suprug nije želeo da govori u tužilaštvu, posle hapšenja je ispričao da je decu pokojnog Kosmajca napao kako bi se njemu osvetio.

- Posle hapšenja je rekao da zna da je Kosmajac odgovoran za postavljanje eksploziva pod vozilo u kojem su bili njegova žena i deca koja su preživela, kao i da je Kosmajac odgovoran za ubistvo njegovog kuma Gorana Marjanovića, zvanog "Goksi bombaš" koje se dogodilo 1995. godine - navod izvor Kurira.

Policijski službenici su u vozilu Dušana K. marke "mercedes" pronašli svesku sa "mapama" u koju je on zapisivao podatke o porodici oštećenih, njihovim vozilima, nekretninama, obezbeđenju koje imaju i njihovom kretanju kao i dva voki tokija.

Inače, kako je Kurir pisao, Džesika je pre nego što se udala za Krstića, bila policajka u Australiji. Ona je posle saslušanja puštena da se brani sa slobode, ali joj je zabranjeno da napušta boravište, oduzeti su joj pasoši i naloženo da se redovno javlja policiji.

Bonus video:

00:48

Pogledajte kako su uhapšeni bombaši koji su bacili kašikare na kuće Kosmajca!

(Espreso/Kurir.rs/ J. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.