UKINUTA PRESUDA KNJIGOVOĐI IZ PANČEVA KOJA JE ZAKOPALA RUMUNKU! Sa sinom je ojadila za 20.000 evra pa svirepo UBILA
Mesto zločina u Pančevu, Foto: Kurir/ Ana Paunković

teško ubistvo

UKINUTA PRESUDA KNJIGOVOĐI IZ PANČEVA KOJA JE ZAKOPALA RUMUNKU! Sa sinom je ojadila za 20.000 evra pa svirepo UBILA

Prema optužnici Miora Hajduk ubijena je 17. maja kada je otišla kod svojih knjigovođa Bogdanke Gornjik i njenog sina Bobana M. (46), da popriča sa njima, jer je shvatila da su je oštetili za 20.000 evra

Objavljeno:

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda u Pančevu kojom je knjigovođa Bogdanka Gornjik (70) osuđena na četri godine zatvora zbog ubistva rumunske državljanke Miore Hajduk (54) u maju 2021.

Naime, Viši sud u Pančevu 18. maja ove godine doneo je presudu da se okrivljena osudi na četri godine zatvora zbog krivičnog dela ubistvo u prekoračenju nužne odbrane.

- Apelacioni sud u Beogradu, nakon održane sednice veća, 13. novembra 2023. godine doneo je rešenje kojim je, usvajanjem žalbi branilaca okrivljene, ukinuo prvostepenu presudu i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje - piše u dsaopštenju Apelacionog suda u Beogradu.

Mesto zločina
Mesto zločinafoto: Kurir/ Ana Paunković

- Po nalaženju Apelacionog suda, osnovano se žalbenim navodima branilaca okrivljene ukazuje da je prvostepena presuda doneta na osnovu bitne povrede odredaba krivičnog postupka budući da je izreka prvostepene presude nejasna i nerazumljiva.

Da podsetimo, prema optužnici Miora Hajduk ubijena je 17. maja kada je otišla kod svojih knjigovođa Bogdanke Gornjik i njenog sina Bobana M. (46), da popriča sa njima, jer je shvatila da su je oštetili za 20.000 evra. Nesrećna žena rekla je svom stanodavcu da "ima problem" i da je nervozna zbog tog susreta, ali mu nije rekla o čemu se radi.

Mesto zločina
Mesto zločinafoto: Kurir/ Ana Paunković

- Okrivljenoj se optužnicom stavlja na teret da je 17. maja 2021. oko 18 sati lišila života rumunsku državljanku, tako što je prethodno po dogovoru, primila oštećenu u svoju knjigovodstvenu agenciju u kojoj je vodila poslovne knjige za trgovinsku radnju, kako bi joj vratila dokumentaciju jer nije želela da joj vodi knjige zbog narušenog poslovnog odnosa. Tokom rasprave i fizičkog sukoba sa oštećenom u jednom trenutku dohvatila je predmet i istim zadala oštećenoj višestruke udarce u predelu glave od kojih je preminula - piše u optužnici.

Podsetimo, sumnja se da je Rumunka udarana ciglom u glavu. Nakon što je preminula, optužena ju je zakopala u dvorištu kuće, između staze i komšijskog zida.

Bonus video:

00:57

KOLIKO JE BITNA I ODGOVORNA ULOGA FORENZIČARA? Ristić nema dilemu: Ne postoji savršen zločin, već samo loše odrađena istraga!

(Espreso / Kurir / B. T.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.