KRIMINALAC IZ SRBIJE UHAPŠEN U ŠPANIJI, A TRAŽI GA I ŠVEDSKA: Evo šta je pronađeno u VILI u kojoj se krio
Uhapšen Mirza Mašović, Foto: Mossos d'Esquadra

DRAMATIČNO

KRIMINALAC IZ SRBIJE UHAPŠEN U ŠPANIJI, A TRAŽI GA I ŠVEDSKA: Evo šta je pronađeno u VILI u kojoj se krio

Zbog hapšenja Masovića, četiri agenta švedske Nacionalne policije došla su u Kataloniju

Objavljeno:

U potrazi za Mirzom Masovićem (41) bile su švedske vlasti zbog njegove povezanosti sa organizovanim kriminalnom, trgovinom drogom i nasilnim sukobima između suparničkih bandi. Zbog toga, tužiteljka Lisa Aberg, zatražila je njegovo hapšenje od španskih vlasti putem evropske naredbe za hapšenje i on je uhapšen u Badaloni. Njemu su tada pripadnici katalonske policije pretražili luksuznu vilu u Premia de Maru u Barseloni.

Zbog hapšenja Masovića, četiri agenta švedske Nacionalne policije došla su u Kataloniju kako bi zajedno sa agentima Odeljenja za kriminalistička istraživanja Mossosa izvršila pretres luksuzne vile koja je prethodno bila obezbeđena od strane agenta za intervenciju Regionalnog područja operativnih resursa Metro Sever.

U vili, agenti su zaplenili nekoliko mobilnih telefona, hard diskova i drugih uređaja za skladištenje podataka, kao i 6.500 evra u gotovini. Svi ovi dokazi su predati švedskim istražiteljima kako bi bili uključeni u pravni postupak u Švedskoj. Uhapšeni je prebačen nadležnom sudu Audiencia Nacional koji je naložio njeegov pritvor dok se čega sprovođenje procesa izručivanja.

Vodio narko grupu, brat mu ubijen u ratu bandi

Mirza Masović je poreklom iz Srbije i živeo je u Malmeu odakle je zajedno sa svojim bratom, koji je inače ubijen u ratu bandi, vodio kriminalnu organizaciju koja se bavila trgovinom droge. On je napustio taj region i preselio se u Kataloniju gde, kako neki izvori tvrde, i dalje posluje u toj oblasti.

Agenti su snali da je tu zbog više razloga. Poslednjih godina povezivan je sa trgovinom droge između Crne Gore, Srbije i Katalonije. U Švedskoj je kontrolisao restoran koji je napadnut od suparničke bande, iako to nikad nije dokazano, naredio je osvetnički napad.

Trenutno, tužiteljka Lisa Aberg, vodi postupak protiv njega zbog ozbiljnih optužbi za trgovinu droge. Nakon istrage o poslednjem slučaju, koji nije povezan sa ubistvima, iz Švedske je zatraženo izručivanje ovog muškarca i to bi moglo da se dogodi u narednim danima.

Bonus video: KRAGUJEVAČKI KRIMINAL

03:36

KRAGUJEVAČKI KRIMINAL

(Espreso/El caso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.