"MISLILI SMO DA SE PRIBLIŽAVAMO STANICI, A ONDA SE OSETIO UDARAC": Ispovest putnice koja je bila u VOZU kod Odžaka
Mesto nesreće, Foto: Kurir/M.V.

sudar vozova

"MISLILI SMO DA SE PRIBLIŽAVAMO STANICI, A ONDA SE OSETIO UDARAC": Ispovest putnice koja je bila u VOZU kod Odžaka

Kako kaže, ona je prošla sa povredama grudnog koša

Objavljeno:

Mlada medicinska sestra, Adrijana Lamoš (20) nalazila se u putničkom vozu koji je sinoć kod Odžaka udario u zadnji deo teretnog voza, a za Telegraf.rs ističe da je prva stvar koju je uradila nakon momenta udara obišla je sve putnike.

- Pola sata pre udara smo bili u Gajdobri, kada je moja majka krenula prema Odžacima da bi obavila nešto i mene posle pokupila. Kada je bila kod te pruge, odmah me je pozvala da me pita kako smo mi to u Gajdobri kada nasred pruge vidi neka svetla od voza, na šta sam joj rekla da joj se verovatno učinilo - priseća se Adrijana.

Kada su osetili kočenje, kaže Adrijana, pomislila je, verovatno kao i većina putnika, da se približavaju stanici u Odžacim, a onda, nekoliko sekundi - jak udarac.

Slika sa mesta nesreće
Slika sa mesta nesrećefoto: Kurir/M.V.

- Došli smo do Ratkova, gde su nas pustili da krenemo dalje na put, a u stvari je otpravnik iz stanice u Odžacima imao obavezu da javi kako voz nije došao do stanice i nas niko nije smeo da pusti na dalji put.

Osetilo se kočenje u jednom trenutku, gde je većina, kao i ja, verovatno pomislila da se već približavamo stanici u Odžacima, kada je posle nekoliko sekundi voz udario u teretni. Udarac je bio prejak jer smo mi ipak u brzini udarili - objašnjava Adrijana.

Kako kaže, ona je prošla sa povredama grudnog koša, ali je pre svega obišla sve putnike i na sreću smrtnih ishoda nije bilo.

- Ja sam medicinska sestra i prvo šta sam uradila je da sam obišla sve putnike da vidim da li su dobro. Srećom nije bilo smrtnih ishoda, dok je jako puno ljudi je završilo sa telesnim povredama, među kojima sam i ja jer sam udarila grudni koš - priča ova mlada medicinska sestra.

Podsećamo, juče u 18.47 časova, na delu pruge Odžaci - Ratkovo, putnički voz naleteo je na zadnji deo teretnog voza. Na sreću, u sudaru nije bilo poginulih. Povređena su četiri putnika, a mašinovođa je povredio rame, saopštio je "Srbijavoz".

Bonus video:

05:00

NAJVEĆI BROJ PUTNIKA U SUDARU VOZOVA BILI STUDENTI?! Ambasador Srbije u Grčkoj otkrio jezive brojke nesreće: Evo šta sad sledi

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.