EVO KAKO JE LAUŠEVIĆ PREVEZEN U ZATVOR POSLE UBISTVA I ŠTA JE REKLA NJEGOVA SUPRUGA: Ovo malo ko ZNA!
Žarko Laušević, Foto: prentscreen/youtube/Semiiir Bekta

o ovom nemilom događaju snimljen "pad"

EVO KAKO JE LAUŠEVIĆ PREVEZEN U ZATVOR POSLE UBISTVA I ŠTA JE REKLA NJEGOVA SUPRUGA: Ovo malo ko ZNA!

Laušević je u noći između 30. i 31. jula u kafiću "Epl", posle razmirica, iz pištolja usmrtio dva mladića

Objavljeno: 13:51h

Glumac Žarko Laušević preminuo je danas nakon kraće i teške bolesti.

Životni put glumca Žarka Lauševića, čija je karijera početkom devedesetih bila u usponu, značajno je izmenila tragedija koja se 1993. godine odigrala u Podgorici.

Laušević je u noći između 30. i 31. jula u kafiću "Epl", posle razmirica, iz pištolja usmrtio dva mladića, Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (21) i ranio Andriju Kažića, piše Nportal.

Upravo prema ovom nemilom događaju snimljena je serija "Pad".

U arhivskom materijalu, u okviru tekstova koji su daleke 1993. objavljivani u Novostima neposredno posle zločina mogu se naći i detalji o privođenju Lauševića, kao i izjava njegove tadašnje supruge Mire.

Žarko Laušević
Žarko Lauševićfoto: Damir Dervišagić

Kako je Žarko Laušević sproveden u zatvor

"Marica"

Odmah nakon saslušanja u Centru bezbednosti u Podgorici, pošto su mu inspektori dozvolili da presvuče pocepanu mornarsku majicu, Žarko Laušević je sproveden u Istražni zatvor.

Prilikom odvođenja iz prostorije CB Laušević se kretao u pratnji dvojice miliocionera bez lisica na rukama. Na izlazu iz zgrade čekala ga je "marica". Žarko je krenuo put zadnjih vrata. U tom trenutku vozač "marice" je otvorio kabinu i rekao Žarku da sedne pored njega.

U antrfileu pod naslovom "Bez reči" zabeležena je i izjava njegove tadašnje supruge.

Bez reči

Pokušali smo juče da razgovaramo sa roditeljima Žarka i Branimira Lauševića, koji žive u Bulevaru Lenjina u Podgorici, u neposrednoj blizini gde se tragedija pre dve noći dogodila. Tražili smo njihovog oca Dušana, ali se na telefon javila Žarkova supruga Mira. (zapravo je Maja, te 1993. je napravljena greška u novinama).

Objasnila je da Žarkov otac ne može da razgovara jer je u šoku posle događaja sa njegovim sinovima, a zatim je odbila da ona nešto kaže o njihovom provedenom danu uoči kobne noći u Podgorici.

- Nemojte molim vas. Ništa ne možemo da govorimo. Čekamo da dođe advokat - rekla je Mira dodajući da su došli iz Budve gde je Žarko imao uspešan nastup u premijernom izvođenju "Lažnog cara Šćepana Malog."

Bonus video:

03:39

Održana promocija nove knjige Žarka Lauševića

(Espreso / Nportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.