"NEKO VAM UBIJE DETE I NIKOM NIŠTA": Sud odbacio optužbu protiv sveštenika koji je kolima USMRTIO DEČAKA (15)
Policija, Foto: Nenad Kostić

užasno

"NEKO VAM UBIJE DETE I NIKOM NIŠTA": Sud odbacio optužbu protiv sveštenika koji je kolima USMRTIO DEČAKA (15)

Donesena odluka o svešteniku koji je kolima usmrtio dečaka (15)

Objavljeno:

Loznički Osnovni sud odbacio je optužnicu protiv sveštenika S. J. (29) iz Ljubovije kojom se teretio da je u januaru prošle godine kolima udario Đorđa Radosavljevića (15) koji je od zadobijenih povreda preminuo.

Saobraćajna nesreća, podsetimo, dogodila se 25. januara 2022. oko 20 sati kada je sveštenik udario dečaka u Donjoj Ljuboviđi kod Ljubovije. Naime, do nesreće je došlo dok je dečak izlazio iz autobusa koji je došao iz Ljubovije, krenuo da pređe put, ali je tada naišao automobil i udario ga. Dečak je prevezen u Dom zdravlja Ljubovija, ali je nažalost preminuo.

Otac nastradalog dečaka Miroslav Radosavljević ogorčen je, kako kaže za Kurir, ovom odlukom lozničkog suda koja je donesena 6. novembra.

Preminuli dečak
Preminuli dečakfoto: PrintScreen/ Facebook

- Neko vam ubije dete i nikom ništa?! Kako je to moguće... Zaista sam šokiran ovom odlukom suda jer sam očekivao da će posle 18 meseci da se realizuje i da će sveštenik dobiti kaznu koju zaslužuje - kaže neutešni otac i dodaje:

- Smatram da je ceo proces namešten i da je usled tih dokaza koji nisu tačni došlo od ove odluke suda. Veštačenja i obdukcija mog sina jedinca se ne poklopa, moj sin je udaren od napred, a ne sa boka kako se tvrdi. Napukla mu je lopanja...

Kako dalje tvrdi naš sagovornik, dosta stvari se ne poklapa i istina je izostala u procesu.

Kada je vozio kako on kaže 60 kilometara na čas, a brzinometar na auto nakon udesa ostao je blokiran na 110 kilometara na čas. Mnogo je nelogičnosti - dodaje Miroslav i nastavlja da je sveštenik proveo samo sedam dana u pritvoru nakon nesreće.

- Boriću se za moje dete. To mi je sin jedinac, sve što sam imao. Jao, što me ipak ne uzmeš Bože da legnem pored njega i završim više sa svim ovim.

Prema njegovim rečima, on na ovu odluku ne može da se žali.

Policija
Policijafoto: Nenad Kostić

- Nemam pravo na žalbu i sada je na redu tužilac koji može da se žali na ovu odluku i samo na taj način postoji šansa da se odradi revizija na Apelacionom sudu. Ukoliko se tužilac ne bude žalio, ova presuda će biti pravosnažna - sveštenik će biti oslobođen optužbi za smrt mog deteta - kaže on i dodaje:

- Ukoliko do toga dođe, a nadam se da neće mora ćemo samo preko privatne tužbe da nešto pokušamo da uradimo, a to je veliki finansijski trošak.

Kako smo tada pisali, Đorđe Radosavljević poginuo je kada je pošto je na stanici izašao iz autobusa, kojim se vratio iz škole. Nesreća se desila u neposrednoj blizini dečakove kuće. Dečakov otac tada nam je objasnio da su mu očevici rekli kako je automobil prošao velikom brzinom i da najpre niko nije shvatio šta se dešava:

- Posle udesa, kada je automobil sleteo sa puta i zakucao se u bankinu, kazaljka je ostala zaglavljena na brzini od 110 kilometara na sat. Sama je sreća što su se deca razišla i što nikoga nije bilo ispod na stajalištu, jer bi auto sigurno naleteo na njih, ko zna koliko je dece moglo da nastrada - naveo je ranije za Kurir otac poginulog dečaka.

Bonus video:

00:08

Udes u Tošinom bunaru

(Espreso/ Kurir.rs/B. T)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.