ZBOG EKSPLOZIJE U ZEMUNU UHAPŠENI RUKOVODIOCI FIRME ZA GRAĐEVINSKE RADOVE I SEDAM RADNIKA: Oštetili gasovodnu cev
Eksplozija u Zemunu, Foto: Nenad Kostić

hapšenje

ZBOG EKSPLOZIJE U ZEMUNU UHAPŠENI RUKOVODIOCI FIRME ZA GRAĐEVINSKE RADOVE I SEDAM RADNIKA: Oštetili gasovodnu cev

Sumnja se da su oni bili podizvođači građevinskih radova i da su tokom izvođenja radova oštetili gasovodnu cev a o tome nisu obavetili Srbijagas

Objavljeno: 16:28h

Aleksandar R. i Lazar D. odgovorna lica firme OZA PE d.o.o, koja je izvodila radove u ulici Marka Oreškovića u Zemunu gde je danas došlo do ekspolozije u kojoj je poginuo muškarac, a njegove ćerka povređena, uhapšeni su danas po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, saznaje Kurir.

Pored njih, kako se saznaje, uhapšeno je još sedam radnika njegove firme K.K, R.V, G.V, N.T, M.DJ, Z.G.i M.S zbog krivičnog dela - teška dela protiv opšte sigurnosti. Za ovo delo, kako saznajemo, svima preti zatvor od 2 do 12 godina. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave za grad Beograd, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsili su vlasnika firme iz Pećinaca A. R. i sedam radnika, zbog sumnje da su juče tokom izvođenja radova građevinskom mašinom oštetili gasovodnu cev u Zemunu, zbog čega je jutros došlo do eksplozije u jednoj privatnoj kući, saznaje Kurir.

Mesto eksplozije u Zemunu
Mesto eksplozije u Zemunufoto: Nenad Kostić

Kako se saznaje, sumnja se da su oni bili podizvođači građevinskih radova i da su tokom izvođenja radova oštetili gasovodnu cev a o tome nisu obavetili Srbijagas.

Podstimo, u stravičnoj ekspolziji u Zemunu, nastradao je Stevo Lj. a njegova ćerka Biljana Lj. teško povređena.

Eksplozija u Zemunu
Eksplozija u Zemunufoto: Nenad Kostić

- Sumnja se da je gas, kada je pušten, izašao iz oštećene cevi i kroz kanalizaciju ušao u kuću u Zemunu. Njegova ćerka je, prema prvim rezultatima istrage, jutros uključila kuvalo za kafu i tada je došlo do eksplozije - otkriva izvor Kurira.

Inače, građani ovog dela Zemuna kažu da se od sinoć u vazduhu oseća gas.

Kuća u kojoj se eksplozija dogodila potpuno se obrušila. Šest vatrogasnih ekipa sa 15 vatrogasaca dežuralo je ispred objekta, a na terenu su još uvek policajci i ekipe Hitne pomoći.

Bonus video:

00:15

Eksplozija u Zemunu

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.