BOMBA BAČENA KAO UPOZORENJE MALOM KOSMAJCU? Evo šta je pokazala dosadašnja istraga u slučaju porodice Kosmajac
Sin Dragoslava Kosmajca, Foto: Dragana Udovičić

javljeno je

BOMBA BAČENA KAO UPOZORENJE MALOM KOSMAJCU? Evo šta je pokazala dosadašnja istraga u slučaju porodice Kosmajac

Dragoslav Kosmajac preminuo je od posledica korona virusa 12. aprila 2020.

Objavljeno:

Eksploziju koja se noćas dogodila u dvorištu kuće u Žabljačkoj ulici, koja je bila u vlasništvu pokojnog biznismena Dragoslava Kosmajca, prijavila je njegova udovica, ali istražitelji proveravaju da li je meta bio njihov sin Lazar Kosmajac (31)! Kako Kurir saznaje, supruga pokojnog Kosmajca dala je izjavu policiji i navela da je čula eksploziju ali da nikoga nije videla.

- Postoje indicije da je bomba bačena kao upozorenje sinu pokojnog Dragoslava Kosmajca, Lazaru, koji sa majkom živi u toj kući. Provere su još uvek u toku, uzimaju se tragovi, pregledaju snimci sa sigurnosnih kamera i prikupljaju drugi dokazi - kaže izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, bomba je bačena preko ograde. Inače, kako dodaje, navodno su sigurnosne kamere snimile da je nepoznata osoba i dan pre pokušala da aktivira ekplozivnu napravu u dvorištu, ali da ona nije eksplodirala.

Dragoslav Kosmajac, Kosmajac
foto: ATA images

Podsetimo, Dragoslav Kosmajac preminuo je od posledica korona virusa 12. aprila 2020. On je bio hapšen 2014. zbog sumnje da je utajio porez, ali mu se na kraju sudilo za podstrekavanje na zloupotrebu položaja. Međutim, 2018. je oslobođen optužbi.

Lazar Kosmajac je bio privođen u Crnoj Gori 2014. kada se oglušio o naredbu policije da se zaustavi. Kasnije se sam vratio i platio kaznu za prekoračenje brzine. Inače, domaćoj javnosti poznat je i po ljubavnim vezama sa poznatim damama.

Takođe, on je u policiji saslušavan 2017. posle ubistva Milomira Jovanovića iz Vranića 14. januara, na groblju u Sopotu. Jovanović je tada upucan iz snajpera, a policiji je prijavljen sumnjiv BMW sa švajcarskim registarskim oznakama, kakav je vozio i Lazra Kosmajac.

- On je potvrdio da je bio na sahrani prijatelja, ali da o pucnjavi koja se dogodila posle nje ništa ne zna jer je sa groblja otišao pre likvidacije. Posle razgovora s policijom je pušten, pošto je utvrđeno da nema veze sa ubistvom - rekao je tada sagovornik Kurira.

On objašnjava da je Kosmajac mlađi dolazio redovno i na suđenja ocu.

Dragoslav Kosmajac
foto: Zorana Jevtić

Njegovo ime poslednji put u javnosti se čulo u sudnici Specijalnog suda, kada je svedok saradnik Srđan Lalić ispričao tokom svedočenja da je Marko Miljković neko vreme boravio sa Lazarom Kosmajcem u Dominikanskoj Republici.

- Ime Dragoslava Kosmajca dovodilo se u vezu sa drogom, ali on nikada nije hapšen niti osuđivan zbog toga. Malo je verovatno da bi neko bacio bombu njegovoj supruzi koja ima 67 godina, zbog toga se za sada proverava i ne isključuje mogućnost da je meta zapravo bio njegov sin. Jedan pravac istrage usmeren je ka njemu i da tome da li je primao pretnje kao i da li sumnja da je bačena eksplozivna naprava bila upozorenje njemu - kaže izvor Kurira iz istrage. Inače, stanari Žabljačke ulice u kojoj se nalazi vila, kažu da se eksplozija dogodila oko ponoći i da je bila izuzetno jaka. - Zatresla je prozore, a osetio se i jak miris baruta - kaže sagovornik.

Bonus video: ATOMSKA BOMBA NIJE TREBALO DA PADNE NA HIROŠIMU?! Mlakar: Cilj su bili industrijski, nenaseljeni centri, ali na nebu se desilo OVO

00:49

ATOMSKA BOMBA NIJE TREBALO DA PADNE NA HIROŠIMU?! Mlakar: Cilj su bili industrijski, nenaseljeni centri, ali na nebu se desilo OVO

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.