POZNATO KADA SE OČEKUJE PRELIMINARNI IZVEŠTAJ INSPEKCIJE O NESREĆI U RUDNIKU LUBNICA! Oglasila se ministarka
Rudnik Lubnica, Foto: Printscreen/RTS

horor

POZNATO KADA SE OČEKUJE PRELIMINARNI IZVEŠTAJ INSPEKCIJE O NESREĆI U RUDNIKU LUBNICA! Oglasila se ministarka

Rudnik Lubnica posetiće inspekcija posle smrti dvojice radnika

Objavljeno: 18:51h

Rudarska inspekcija je odmah izašla na teren i ispitivanje svih okolnosti zbog kojih je došlo do nesreće u rudniku Lubnica kod Zaječara je u toku i večeras se očekuje preliminarni izveštaj, a kompletan finalni izveštaj za oko dva dana, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.

Ministarka je navela da se danas u popodnevnim časovima dogodila tragedija na objektu separacije uglja u rudniku Lubnica u okviru javnog preduzeća Resavica, gde su dva radnika, od kojih je jedan poslovođa, tragično izgubili svoje živote.

"Rudarska inspekcija je odmah izašla na mesto događaja i ispitivanje svih okolnosti zbog kojih je došlo do nesrećnog događaja je u toku, tako da sam sigurna da ćemo preliminarne izveštaje imati već večeras, a kompletne finalne izveštaje za jedno dva dana, kao što je to neka praksa, to je bar očekivanje", rekla je Đedović Handanović, koja je nakon nesreće obišla rudnik, prenosi Tanjug.

1 / 5 Foto: Printscreen/RTS

Ministarka je izrazila najdublje saučešće porodicama stradalih rudara i istakla da su naše misli i naše molitve sa njima u ovim teškim trenucima.

"Jedan rudar je bio prisutan i našao se takođe u okviru te nesreće, on je zadobio lakše telesne povrede, pokušao je da pomogne svojim kolegama", rekla je Đedović Handanović.

Dodala je da ga je videla i popričala malo sa njim, da on nema vidnih povreda i da je pravo čudo kako nema većih povreda i ozleda jer je, kako je navela, prošao kroz ceo bunker koji je visok osam metara, kao i da je tu bilo prisutnih radnika koji su pokušali da pomognu.

"Moram da kažem da lično saučestvujem u bolu porodica budući da je moj otac bio rudar i sećam se da je govorio da je to najrizičniji posao na svetu i da svaki dan kad odeš na posao ne znaš da li ćeš se vratiti", zaključila je Đedović Handanović.

Bonus video:

01:29

SVEDOCI ISTORIJE: Rimska ploča sa Rudnika i Majka Zemlja

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.