U ZAJEČARU U PONEDELJAK DAN ŽALOSTI: Dvojica rudnika tragično stradala u rudniku
Rudnik Lubnica, Foto: Printscreen/RTS

tragedija

U ZAJEČARU U PONEDELJAK DAN ŽALOSTI: Dvojica rudnika tragično stradala u rudniku

Zbog smrti radnika u Rudniku Lubnica, u Zaječaru u ponedeljak biće Dan žalosti

Objavljeno:

U nesreći u rudniku Lubnica, u okviru Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja JP PEU Resavica, kod Zaječara, nastradala su dva radnika na separaciji prilikom čišćenja bunkera sa sitnim ugljem.

Do nesreće je došlo jutros oko 10.30 časova i precizira da je separacija objekat na površini, iznad rudnika, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike, piše Tanjug.

Povrede je zadobio još jedan radnik rudnika, a do nesreće je došlo kada se sa zida bunkera obrušio materijal, pri čemu su radnici propali do dna bunkera koji se nalazi na visini od oko šest metara, prenose lokalni mediji.

Rudnik Lubnica
Rudnik Lubnicafoto: Printscreen/RTS

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić saopštio je da će u ponedeljak biti Dan žalosti na teritoriji tog grada, povodom tragične smrti dvojice rudara, i porodicama i kolegama nastradalih rudara uputio saučešće.

"Zaječar ne sme i neće nikada zaboraviti rudare koji su nastradali u ovom događaju. Njihova časna profesija, jedna od najtežih na svetu, oduvek je zahtevala ljude posebnog kova: hrabre, vredne i nepokolebljive. Upravo su njihov svakodnevni trud i rad u obavljanju ovog teškog posla, vredni poštovanja a njihova tragedija veliki gubitak", naveo je gradonačelnik u saopštenju.

1 / 7 Foto: Printscreen/RTS

Na mesto tragedije, kako je saopšteno iz Ministarstva rudarstva i energetike, upućena je rudarska inspekcija, a u Zaječar je otišla i resorna ministarka Dubravka Đedović Handanović.

Bonus video:

01:36

OTVOREN RUDNIK BAKRA I ZLATA! Predsednik Vučić najavio mesta za 1.200 radnika

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.