"I DALJE OSEĆAM BOLOVE OD METKA...": Ovo je jedino SAČUVANO PISMO Ljube Zemunca, evo kome ga je POSLAO (FOTO)
lJUba Zemunac, Foto: Facebook printscreen/Puls asfalta

pismo

"I DALJE OSEĆAM BOLOVE OD METKA...": Ovo je jedino SAČUVANO PISMO Ljube Zemunca, evo kome ga je POSLAO (FOTO)

Ubio ga je Goran Vuković zvani Majmun ispred oblasnog suda u Frankfurtu

Objavljeno:

Jedino sačuvano pismo Ljubomira Magaša objavljeno je na Fejsbuk profilu "Legende devedesetih".

Ljuba Zemunac je rukom pisano pismo poslao svom tadašnjem advokatu Andriji Ražnatoviću.

- Druže A, pošto je prošlo nedelju dana kako ste bili kod mene. Ja vas obaveštavam da se moja situacija nije promenila na bolje nego na gore. Ja osećam i dalje bolove oko metka koji nosim u telu, a ostale stvari kao što sam vam i ranije rekao nisu bolje već gore. Druže Andrija, sada želim da vas obavestim da se osećam sve slabiji fizički i psihički i da sam prestao da jedem. Nadam se da ćete nešto preduzeti. Pozdrav. Magaš Ljubomir - napisao je žestoki momak.

Ljuba Zemunac, podsetimo, bio je beogradski bokser i jedan od najpoznatijih ličnosti jugoslovenskog podzemlja.

Rođen je 27. maja 1948. godine u Zemunu u porodici Šime Magaša poreklom iz Vinjerca pored Zadra i Rose, rođene Ćurčić, a sa porodicom se kasnije preselio na Zvezdaru.

Sa šest godina je ostao bez oca koji se rastao od njegove majke.

Učio je auto-limarski zanat, ali ga nije završio. U policiji je prvi put registrovan 1964. godine kao napasnik. U narednih nekoliko godina često je privođen i to uglavnom zbog sitnih krivičnih dela: grebanja automobila, pretnji, tuča, otmica torbi...

Na Zvezdari je počeo da se bavi amaterskim boksom i uličnim tučama.

Sud u Beogradu mu je 1965. odredio kazneno popravnu meru slanja u Dom za maloletne prestupnike u Nišu. Godine 1967. u jednoj tuči na Tehnološkom fakultetu teško je prebio studenta Vladimira Vučkovića pa je u strahu od policije, prvi put pobegao u Austriju.

Iste godine kad se vratio iz inostranstva osumnjičen je da je zajedno sa Radetom Ćaldovićem Ćentom i Zoranom Milosavljevićem Robijom silovao jednu devojku. Za to delo je dobio tri godine zatvora u Sremskoj Mitrovici.

Dve godine robije je proveo u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. Ubrzo nakon izlaska iz zatvora, marta 1971. godine, našao se na Interpolovoj poternici zbog krađe automobila. Istog trenutka kad je izdata poternica Magaš se našao u bekstvu zajedno sa svojim prijateljem Đanijem sa kojim je pobegao u Italiju.

Sedamdesetih godina 20. veka je boravio u zapadnoj Evropi gde se bavio pljačkama i iznudama. Osumnjičen je za ubistvo Veljka Krivokapića 27. oktobra 1978. u kafeu "Haup trost" u Beču.

Ubio ga je Goran Vuković zvani Majmun ispred oblasnog suda u Frankfurtu.

Bonus video:

00:44

SVET JE UŠAO U BALKANSKE DEVEDESETE! Cvetićanin upozorio: U februaru može doći do PERFEKTNE OLUJE! Evo šta to znači za Srbiju

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.