INSTRUKTOR JAHANJA DANAS SE SUOČAVA SA DEVOJKAMA KOJE SU GA PRIJAVILE ZA SILOVANJE: Nastavlja se suđenje
Foto: Društvene mreže

javljeno je

INSTRUKTOR JAHANJA DANAS SE SUOČAVA SA DEVOJKAMA KOJE SU GA PRIJAVILE ZA SILOVANJE: Nastavlja se suđenje

Prošlo je više od godinu dana nakon hapšenja Đukića

Objavljeno:

Miloš Đ. (68), kaskader i učitelj jahanja, koji je optužen za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica svoje škole, među kojima je pet devojaka bilo maloletno, danas će se u Višem sudu u Beogradu suočiti sa žrtvama K. Š. i A. B., za koje je na prošlom suđenju rekao "da nisu u pravu", dok je kratko negirao krivicu.

Prošlo je više od godinu dana nakon hapšenja Đukića, kada je otkrivena mračna istina o tome šta se dešavalo u konjičkom klubu, a on će danas morati da se suoči sa devojkama koje su prijavile seksualno nasilje.

Miloš Đukić, Miloš Đ, Instruktor jahanja
foto: Društvene mreže

- Koristim svoje pravo da ne iznesem odbranu. Te devojke koje su navedene nisu u pravu. Nije tačno ovo za šta sam optužen - kratko je rekao Đukić 11. septembra, kada je počelo suđenje.

Učitelj jahanja je optužen da je više od 10 godina, od 2010. godine do 2021. godine u prostorijama konjičkog kluba u kojem je predavao, silovao i polno uznemiravao polaznice kluba.

Iako je odlučio da ne iznosi odbranu, jasno je stavio do znanja da izričito negira optužbe, govoreći da žrtve seksualnog nasilja "nisu u pravu".

Potresne ispovesti žrtava

Podsetimo, prva je progovorila K.Š, a nakon nje i A.B. i U.I., otkrivši grozote koje su se dešavale u školi jahanja.

K.Š. je sa 15 godina prešla je sa Hipodroma gde je do tada trenirala u Konjički klub MBM koji je najpre bio u Rušnju, a potom je preseljen u Lipovačku šumu gde se i danas nalazi.

Te 2009. godine, trener je prvi put, kaže, nasrnuo na nju u klubu koji se tada nalazio u Rušnju.

- Ostali smo sami, i tada me je iznenada napao gurnuvši me, zatim legao preko mene. Uspela sam da pobegnem. Mesecima posle toga, Miloš Đ. pravio se kao da se ništa nije dogodilo. Nastavila sam sa treninzima. Sve je izgledalo potpuno normalno. Međutim, godinu dana kasnije, nastavio je - ispričala je ona za "Blic"

Krajem 2010. godine imala je večernji trening, a kako je sledećeg jutra čekao još jedan, odlučila je da prenoći u klubu, što je bila uobičajena stvar za jahače u ovom klubu, i žene/devojke i muškarce.

- Došao je, počeo da me masira, pa da me primorava na užasne stvari. Pokušala sam da se izmigoljim, međutim on me je držao, u tom trenutku shvatila sam da sam ostala potpuno sama s njim u Lipovičkoj sumi u sred noći, i da nema ko da mi pomogne, da nemam koga da zovem, niti kuda da bežim. Poznato je da je strog čovek veoma preke naravi. Uplašila sam se da ću ga razbesneti i da će me još više povređivati. Onda sam utrnula i samo sam želela da se završi, da prođe. Vratile su mi se i slike prvog nasrtaja, i već sam krivila sebe što sam ostala tu da noćim, kao da sam zaboravila šta se dogodilo pre godinu dana… Kada je prošlo, pravila sam se da spavam u nadi da je to sve i da me tokom noći više neće dirati – navodi K-Š- koja je krajem te 2010. godina imala samo 17 godina.

Žrtve instruktora jahanja su ispričale da im je Đukić svima govorio neprijatne i uznemirujuće komentare seksualne konotacije. Takođe, on im je i pravio ljubomorne scene i pravio smicalice kako bi devojke raskidale sa svojim momcima.

- Moraš da svr*iš“, rekao mi je prvi put kada sam imala 15 godina. Nisam tada znala šta to znači. Jašem, a on me zaustavi nasred treninga i zove me da dođem, a onda mi kaže: “Znaš, moraš da trljaš svoju čavku o prednji kraj sedla, da svr*iš, da se opustiš.“ Identične rečenice je govorio svim devojčicama. Onda mi je, kao pokazivao kako treba to da se radi i koristio priliku da me dodiruje. Nisam u tom trenutku znala da je to zlonamerno. Mislila sam da je to deo treninga. Verovala sam mu – ispričala je A.B..

Odbrana tvrdi da je Đukić dementan

Miloš Đ. je optužen za silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja u Barajevu.

Advokat Dejan Dobrisavljević, koji zastupa oštećene devojke, komentarisao je i navode odbrane da optuženi Đukić ima oblik demencije, te da je to jedan razlog zbog kojeg neće iznositi odbranu.

- Iskreno da vam kažem, on je procesno sposoban i u tom smislu da ne postoje zakonske prepreke da on učestvuje aktivno u zakonskom postupku. Sama njegova odluka da se ne izjašnjava na navode optužnice, ne odgovara na pitanja ni odbrane ni suda, ni tužilaštva, govori o tome po našem stavu da je on apsolutno procesno sposoban i da je ovo izbor njegove odbrane tokom ovog postupka - rekao je advokat Dobrisavljević.

Sa druge strane, odbrana je istakla da Đukićevo zdravstveno stanje nije dobro i "da nije dovoljno sposoban da iznese kvalitetnu odbranu."

Takođe, njegov advokat je naglasio da je Đukić u pritvoru smršao 14 kilograma.

Zbog toga su zatražili da se optuženom učitelju jahanja ukine pritvor i da se on zameni blažom merom, ali je sud ovaj predlog odbio.

Kako je ranije saopštilo tužilaštvo, sumnja se da je Đukić u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina. Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 i 11 godina.

Bonus video: SVA PITANJA MIKE ALEKSIĆA ALUDIRAJU DA ŽRTVA LAŽE Marković o suđenju za silovanje: Spominju kako se obukla, što mu nije pobegla

01:31

SVA PITANJA MIKE ALEKSIĆA ALUDIRAJU DA ŽRTVA LAŽE Marković o suđenju za silovanje: Spominju kako se obukla, što mu nije pobegla

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.