"ZA OVAKVO DELO MALO JE I DOŽIVOTNA ROBIJA" Potresna ispovest sestre Dalibora koji je ubijen kod MLADENOVCA
Ubistvo u Mladenovcu, Foto: epa/ andrej cukić, Petar Aleksić

tragedija

"ZA OVAKVO DELO MALO JE I DOŽIVOTNA ROBIJA" Potresna ispovest sestre Dalibora koji je ubijen kod MLADENOVCA

Sestra ubijenog Dalibora apelovala je da se produže najstrože mere "da se ovo zaustavi i svako sledeće"

Objavljeno:

Optužnica protiv Uroša Blažića podignuta je 18. oktobra zbog sumnje da je 4. maja u selima Malo Orašje i Dubona izvršio stravičan zločin - ubio 9 osoba, dok je 12 njih ranio. Preti mu kazna zatvora od 20 godina, iako mu se na teret stavlja teško ubistvo. Međutim, porodice žrtava smatraju da ova potencijalna kazna nije adekvatna i ne mogu se pomiriti sa tim. Osećaji ogorčenja i očekivanja pravde i dalje odjekuju među njima.

Suzana Ranković, sestra Dalibora Todorovića iz Dubone, gaji duboko ogorčenje prema zakonu i ostala je zapanjena činjenicom da osoba kriva za teško ubistvo njenog brata i još 8 mladih osoba neće biti osuđena na doživotnu kaznu.

Mesto zločina
Mesto zločinafoto: Nenad kostić

- Kada sam pročitala vest i mogućnost 20 godina kazne za monstruma a teško ubistvo od 9 dece pobijene, pa se pitam kolika je kazna za lako ubistvo kada je za ovo teško 20 godina. Teško nama i našima što ih nema, jer kod nas nema zakona. Strašno i jadno, da ne može gore biti - rekla je za "Blic" sestra ubijenog Dalibora.

Pre par dana, Suzana se oglasila i na društvenim mrežama ističući da "hladnokrvno čudovište ne može da se popravi, već da samo može biti gori".

- Za ovakav zločin sve je malo i ta doživotna kazna koju neće dobiti nažalost, opet bi jeo i pio od para koje mi kao narod plaćamo. A to što verujete da neko može da se promeni od ovakvog hladnokrvnog čudovišta ne očekujte, ako se on nije pokajao iako njegovo kajanje nama ništa posle našeg gubitka ne znači, on može biti samo gori - navela je u potresnoj objavi Suzana.

Sestra ubijenog Dalibora apelovala je da se produže najstrože mere "da se ovo zaustavi i svako sledeće".

- Zar mislite da možemo više čitati samo crnu hroniku svakoga dana i ovako nam je sve crno gde god se okrenemo - napisala je ona.

Ubijeni mladići kod Mladenovca
Ubijeni mladići kod Mladenovcafoto: Petar Aleksić/Privatna arhiva

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Smederevu 18. oktobra podiglo je optužnicu protiv Uroša Blažića zbog sumnje da je 4. maja u selima Malo Orašje i Dubona ubio 9, a ranio 12 osoba. Optužnicom Blažiću se na teret stavlja teško ubistvo za koje je, zaprećena kazna zatvora 20 godina.

Uroš Blažić u vreme izvršenja zločina nije napunio 21 godinu i bio je mlađi punoletnik, zbog čega shodno odredbama Krivičnog zakonika njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora, već kao maksimalnu kaznu, kaznu zatvora u trajanju od 20 godina. Tužilaštvo je predložilo sudu ovu kaznu.

Ubici iz Mladenovca, optužnicom se stavlja na teret da je izvršio teško ubistvo, kao i nedozvoljena proizvodnja, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica, kao i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Kako se saznaje, tužilaštvo je u obimnoj i detaljnoj istrazi saslušalo čak 62 osobe - oštećenih, očevidaca, kao i porodica žrtava.

Kako saznajemo, obavljeno je i oko 60 različitih veštačenja koji bi trebalo da nesumnjivo potvrde da je Uroš Blažić izvršio teška ubistva svojih komšija.

Bonus video:

01:25

Mladenovac 1

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.