LAŽNI VIDOVNJAK IZ ZEMUNA SA SARADNICOM PREVARIO ŽENU: Naveo je da mu preda ZLATO da bi joj skinuo CRNU MAGIJU
Vidovnjak, Foto: Profimedia

podnet optužni predlog

LAŽNI VIDOVNJAK IZ ZEMUNA SA SARADNICOM PREVARIO ŽENU: Naveo je da mu preda ZLATO da bi joj skinuo CRNU MAGIJU

"Duhovnik" Branko sa saradnicom skidao ženi crnu magiju i tražio zlatan nakit

Objavljeno:

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas sudu optužni predlog protiv okrivljene J. R. (26) i okrivljenog J. S. (36) zbog sumnje da su izvršili krivično delo prevara u saizvršilaštvu.

Sumnja se da su njih dvoje, tokom januara 2022. godine, u beogradskoj opštini Zemun, naveli žrtvu da im preda zlato, ukupne vrednosti oko 240.000,00 dinara i 200 evra u dinarskoj protivvrednosti. Žrtva je pozvala okrivljenog J. S. koji se prethodno lažno predstavljao kao "duhovnik Branimir". On joj je govorio da je vidovit, da može da joj pomogne i da će skinuti crnu magiju sa njene porodice.

"Duhovnik" je žrtvu putem video poziva ubedio da je potrebno da joj se skine crna magija i da je neophodno da mu preda svoje zlato na 48 sati, a da će joj nakon toga zlato vratiti.

U dva navrata na adresu žrtve došla je osumnjičena J. R. koja se predstavila drugim imenom i rekla da je saradnica duhovnika Branimira, preuzela od žene zlato i novac. J. R. je navela da im je novac potreban zbog kupovine tkanine za skidanje crne magije, a nakon toga su održavali žrtvu u zabludi da će joj predato zlato vratiti. Posle toga su prestali da se javljaju na telefonske brojeve.

Žena im je dala dva zlatna lančića, jedan sa priveskom lika "Svetog Petra", drugi sa priveskom lika "Svetog Pavla", zlatnu burmu, više zlatnih prstenova, jedan verenički sa belim zlatom, drugi sa kamenčićima, dva para zlatnih minđuša, jedan zlatni lančić, jedan par zlatnih minđuša, dva zlatna priveska oba sa likom "Majke Bogorodice" i jednu narukvicu nalik na zlato.

Imajući u vidu da su okrivljeni prethodno osuđivani za isto krivično delo, tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenoj J. R. izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, uz kumulativno izricanje novčane kazne od 200.000 dinara, dok je sudu predloženo da za J. S. sud izrekne kaznu zatvora od 21 mesec, uz novčanu kaznu od 200.000 dinara.

Bonus video:

02:14

NAKON 10 GODINA OD SMRTI MUŽA PREVARANT JE IZBACIO IZ STANA OVAKO! Privatni detektiv šokirao : Bili upleteni ADVOKAT I SUDIJA

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.