PREDSEDNICA VIŠEG SUDA U NIŠU ZANEMELA U TUŽILAŠTVU: Sumnjiči se da je uzela vaučer za letovanje na Zlatiboru
Uhapšena predsednica Višeg suda u Nišu Dragana Živadinović, Foto: Kurir

javljeno je

PREDSEDNICA VIŠEG SUDA U NIŠU ZANEMELA U TUŽILAŠTVU: Sumnjiči se da je uzela vaučer za letovanje na Zlatiboru

Živadinović nije iznosila odbranu odnosno branila se ćutanjem.

Objavljeno:

Predsednica Višeg suda u Nišu Dragana Živadinović (55) uhapšena je juče zbog zloupotrebe službenog položaja, a nakon saslušanja predsednika Višeg suda javni tužilac za organizovani kriminal predložio je sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da joj se odredi pritvor.

Živadinović nije iznosila odbranu odnosno branila se ćutanjem.

Ona je, kako se sumnja, u nameri da utiče na pozitivan ishod i ubrza postupanje po molbi za uslovni otpust jednog osuđenika i znajući da je postupajući sudija planirao godišnji odmor, donela rešenje kojim je na njegovo mesto postavila sudiju koji nije član vanpretresnog veća sa kojim je, sredinom juna ove godine, omogućila uslovni otpust.

Sumnja se da je za ovu odluku dobila turistički vaučer za letovanje u iznosu od 112.700 dinara koji joj je platila firma u vlasništvu sina osuđenika.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Bonus video: MINISTARKA PROSVETE BI TREBALO DA ZABRANI EKSKURZIJE ZBOG TERORISTA Boža Spasić: Situacija nije naivna, U VENECIJI NAPALI SRBE!

01:09

MINISTARKA PROSVETE BI TREBALO DA ZABRANI EKSKURZIJE ZBOG TERORISTA Boža Spasić: Situacija nije naivna, U VENECIJI NAPALI SRBE!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.