DVOJE DECE POBEGLO IZ VRTIĆA U SMEDEREVU: Oglasila se i direktorka
Vrtić / Ilustracija, Foto: Printscreen/RTS

UŽAS!

DVOJE DECE POBEGLO IZ VRTIĆA U SMEDEREVU: Oglasila se i direktorka

Prema navodima uprave vrtića deca su iskoristila trenutak kada je najveća frekvencija u toku otpusta

Objavljeno: 15:11h

Dvoje dece, od kojih jedno jaslenog uzrasta, tokom prethodnih nedelju dana nestalo je iz vrtića u Smederevu.

Oni su, kako se saznaje, napustili dvorište predškolske ustanove "Naša radost" bez pratnje starije osobe, potvrdila je direktorka vrtića.

Prema navodima uprave vrtića deca su iskoristila trenutak kada je najveća frekvencija u toku otpusta i neopaženo napustila dvorište objekta.

- Istinita je tvrdnja da je dvoje dece neopaženo napustilo objekte u prethodnom periodu. Iako se svi objekti zaključavaju i imaju "kontrolu pristupa" na ulaznim vratima deca su iskoristila trenutak kada je najveća frekvencija u toku otpusta i sa roditeljima koji su ulazili i izlazili na vratima, uspeli neopaženo da napuste objekat - navode iz vrtića u saopštenju.

Kako ističu, nadležni organi su obavešteni o ovim slučajevima i preduzete su sve mere u cilju pojačane bezbednosti dece.

- U navedenim slučajevima postupljeno je u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. Predškolska ustanova "Naša radost" Smederevo, je o navedenim događajima obavestila nadležne organe i preduzela je hitne i neophodne mere u cilju pojačane bezbednosti dece u svim objektima - naveli su iz vrtića.

Bonus video:

02:40

NISU SVA NESTALA DECA I OTETA Radenković o uvođenju Amber alerta u Srbiju: Ovako sve institucije postupaju u isto VREME

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.