"NIJE SMEO DA SE VRATI U TU KUĆU I SVOJU SOBU": Majku i sina krvnički je POVREDIO 13-godišnjak!
Foto: Damir Dervišagić

NASILJE

"NIJE SMEO DA SE VRATI U TU KUĆU I SVOJU SOBU": Majku i sina krvnički je POVREDIO 13-godišnjak!

Majka je imala frakturu lobanje nakon napada sekirom i hematom koji redovno kontroliše

Objavljeno:

U noći između 13. i 14. maja majka i sin gledali su u oči smrti a da trenutak pre toga nisu bili svesni šta će im se dogoditi. U krvavom napadu sekirom i nožem, 17-godišnjeg dečaka M. S. i njegovu majku V. S. nasrnuo je 13-godišnji A. L. Tačno pet meseci kasnije, u selu Radojevo gde se sve dogodilo, porodica pokušava da se oporavi od teške traume, ali i povreda koje su zadobili.

- Što se tiče njihovog zdravstvenog stanja, M. se kontroliše redovno i za sada je sve u redu. U napadu je ostao bez prsta na ruci, ali mnogo teža posledica onoga što je preživeo bio je strah da se ponovo vrati u svoju kuću i svoju sobu gde se sve dogodilo pre pet meseci - navodi za "Blic" prijateljica porodice.

Kako nam potvrđuje Anton Jovanović, meštanin sela Radojevo koji je dobro upućen u čitav slučaj, dečak i majka su bili u jako lošem stanju.

- Hvala Bogu preživeli su. Dečak izvesno vreme nije mogao da živi u toj kući od straha pa su bili primorani da žive kod sestre i zeta. Pre mesec dana su se vratili u svoju kuću ali sa velikim strahom - navodi naš sagovornik.

Majka je imala frakturu lobanje nakon napada sekirom i hematom koji redovno kontroliše. Međutim, kako potvrđuju naši sagovornici, trauma koju su doživeli uz loše uslove života za njih su veliki teret.

Trošna kuća i težak dinar

Kako navodi prijateljica ove porodice, nakon dugog bolničkog lečenja, majka i sin nisu mogli da se vrate u svoju kuću. Ona za njih više nije predstavljala dom, već mesto na kojem su mogli smrtno da stradaju.

- To je porodica koja nema baš uslove potrebne za život, a ne žele da odu iz sela. Socijalna služba ih obilazi povremeno, ali nisu u mogućnosti da pomognu što se tiče ulaganja u kuću, jer treba mnogo. Oni primaju socijalnu pomoć, otac radi u Beogradu, pa dođe kratko i tako se snalaze. Dečak uskoro puni 18 godina, tako da postaje punoletan i nadam se da će napokon biti srećniji posle svega. On ima dve sestre, jedna je udata u istom selu koja je mnogo pomagala oko njih dok se nisu stabilizovali kao i druga, ali je ona u Beogradu i mnogo radi pa ne može da dolazi često - navodi sagovornica "Blica" koja je želela da ostane anonimna.

Policija, Pucnjava, Arilje, Bekstvo
foto: Dragan Kadić

13-godišnji napadač nije više u selu

Kako za "Blic" navodi Anton Jovanović, predstavnik Roma iz sela Radojevo, maloletni A. L. koji je nožem i sekirom napao majku i sina sada se nalazi u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu.

- Dečak A. L. do skoro je bio na neuropsihijatriji u Novom Sadu. Krajem avgusta meseca je prebačen KPZ u Nišu. Otac dečaka K. L. osuđen je pravosnažno na 17 meseci zatvora. Majka dečaka je nestala negde u Beogradu i niko nema kontakt sa njom, a deca su privremeno oduzeta i nalaze se u hraniteljskim porodicama. Imam saznanje da je deci puno bolje u tim porodicama jer pohađaju redovno školu i postali su bolji, pametniji i poslušniji - navodi Jovanović.

Podsetimo, u noći između 13. i 14. maja komšije su čule vriske i zapomaganje i zatekle 17-godišnjeg M. S. kako krvav leži na ulici. On je ranjen otrčao po pomoć, nakon što je 13-godišnji A. L. njega ranio nožem, a njegovu majku (57) udario sekirom u glavu.

Kako je "Blic" tada nezvanično saznao, mladić M. S. (17) zatečen je u Ulici Maršala Tita ispred broja 100 sa ubodnim ranama na stomaku. U kući je zatečena njegova majka V. S. sa povredama glave.

Meštanka koja poznaje V. S. i njenog sina M. S. tada je rekla da je sedamnaestogodišnjem dečaku odstranjena slezina, a bili su mu oštećeni jetra i pluća.

- Njegova majka je na neurohirurgiji u Novom Sadu jer će zbog udaraca morati da ide na još jednu operaciju. Majka je skoro bila operisana od kancera i mislim da je krenula na analize neke, jer su joj pronašli cistu na vratu kako sam čula, a sin joj ide u srednju školu za konobara u Zrenjaninu, putuje - ispričala je tada meštanka.

Slučaju od pre pet meseci kada je 13-godišnjak A. L. u surovom napadu sekirom i nožem naneo povrede opasne po život 17-godišnjem M. S. i njegovoj majci V. S. prethodio je onaj pre nepuna dva meseca kada su 68-godišnju meštanku Radojeva brutalno mučili, a zatim silovali i opljačkali Lj. N. (32) i njegov maloletni rođak (17) iz istog sela, nakon čega su meštani ovog sela bili u konstantnom strahu.

Kako navode sagovornici "Blica", nakon ta dva zločina, nije se bilo lako oporaviti.

(Espreso / Blic, Vanja Zelenović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.