OSAM GODINA ZATVORA ZA BAHATOG VOZAČA ZBOG SMRTI DEVOJČICE (13): Pokosio Nikolinu na PEŠAČKOM!
Nikolina J., Foto: PRINTSCREEN/TWITTERR/PRIVATNA ARHIVA

sud ga danas kaznio

OSAM GODINA ZATVORA ZA BAHATOG VOZAČA ZBOG SMRTI DEVOJČICE (13): Pokosio Nikolinu na PEŠAČKOM!

Nikolina je preminula od zadobijenih povreda u kragujevačkoj bolnici

Objavljeno: 14:26h

Vozač Vladak K. osuđen je danas pred Osnovin sudom u Kragujevcu na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 8 godina zbog smrti trinaestogodišnje devojčice Nikoline J. na pešačkom prelazu u ovom gradu, saznaje Kurir!

Ovim povodom se za Kurir oglasila Vera Janković, Nikolinina majka i potvrdila nam da je presuda donesena danas.

- On je osuđen na 7 godina za eventualni umišljaj za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i 1 godinu i 2 meseca za nepružanje pomoći. Odatle i jedinstvena kazna od 8 godina. Ima zabranu upravljanja motornim vozilom od 4 godine - rekla je Janković za Kurir.

Podsetimo, saobraćajna nesreća u kojoj je stradala ova devojčica dogodila se 7. decembra prošle godine, a porodica je od tada organizovala ptoreste kojima su prisustvovali mnogi građani i podržali inicijativu o sigurnosti u saobraćaju, da više nijedno dete ne bi stradalo.

Nikolina J.
Nikolina J.foto: PRINTSCREEN/TWITTERR/PRIVATNA ARHIVA

Nikolinina majka je osnovala i Udruženje roditelja stradale dece u saobraćaju.

Vera Janković je ranije za Kurir ispričala da ne sumnja da će vozač koji je pokosio njenu ćerku dok je prelazila ulicu na pešačkom prelazu biti osuđen.

- Mi ne sumnjamo da će on biti osuđen jer postoje očevici, svedoci i dokazi - ispričala je ona i objasnila:

- Nikolinu je udario Vladan K. iz Kragujevca na pešačkom prelazu. Taj pešački prelaz nalazi se neposredno u blizini škole i tržnog centra, a mnogo ljudi prelazi tu.

Nikolina je preminula od zadobijenih povreda u kragujevačkoj bolnici.

- Bilo je kasno po podne. Od policajaca smo čuli informaciju da je vozio preko 90 km/h. Od siline udara ona je odletela 30 metara dalje. On nju nije pokosio kada je zakoračila na pešački, već kada je bila na polovini pešačkog prelaza. Udar je bio toliko silovit da joj praktično nije bilo spasa. Ona je još neka dva dana bila u dubokoj komi i nakon toga je nastupila moždana smrt. Preminula je 20 dana kasnije samo zato što je mlada i njeno srce je izdržalo na respiratoru sve vreme - ispričala je Vera.

Bonus video:

00:07

Nesreća kod Mladenovca

(Espreso / Kurir.rs / D. Antonijević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.