NARKO-BOS IZ SRBIJE UHAPŠEN U FRANCUSKOJ: Policija razbila klan, Srbin Braca glavna karika
Francuska policija / Ilustracija, Foto: ap

NAJNOVIJA VEST

NARKO-BOS IZ SRBIJE UHAPŠEN U FRANCUSKOJ: Policija razbila klan, Srbin Braca glavna karika

Ova grupa uhapšena je na osnovu dokaza pribavljenih sa kriptovanih telefona i Skaj aplikacije

Objavljeno: 07:52h

Međunarodna kriminalna grupa poreklom sa Balkana razbijena je u Francuskoj i Monaku u utorak 3. oktobra, a među uhapšenima je i Srbin B. V. koji je u Francuskoj poznat kao moćni preduzetnik i vlasnik mnogih luksuznih nekretnina, kao i agencija za nekretnine.

- 19 osoba uhapšeno je 3. oktobra tokom policijske akcije, a među njima i Srbin B.V., ali i penzionisani policajac koji je radio u pravosudnoj policiji Monaka - navode francuski mediji i dodaje da se oni sumnjiče za kriviča dela: upravljanje grupom čija je delatnost trgovina drogom, organizovani uvoz droge, pranje novca, nabavka i posedovanje oružja, korupcija i aktivni uticaj na lice koje ima javna ovlašćenja, zločinačko udruživanje u cilju krivičnih dela i prekršaja za koje je propisana kazna od deset godina zatvora .

Ova grupa uhapšena je na osnovu dokaza pribavljenih sa kriptovanih telefona i Skaj aplikacije preko koje su praćeni i na kraju uhvaćeni zbog ovih krivičnih dela.

Posle pažljive analize ovih razgovora, istražitelji su ispitali finansijske transakcije preko kojih je otkriven i identitet Srbina.

Ubijao i mučio?

- B.V. se navodno hvalio da je ubijao i mučio ljude, a organizacija kokain je, kako se sumnja isporučivala iz Dominikanske Republike za preprodaju na Azurnoj obali ili slanje u druge evropske zemlje - navodi ovaj medij.

Kako se navodi, ova grupa je bila umešana i u trgovinu oružjem. Tokom pretresa, zaplenjena su dva pištolja, nešto više od 19.000 evra u gotovini, satovi i luksuzni predmeti i blindirani "audi A8".

Inače, mreža je reinvestirala novac od trgovine narkoticima u niz lažnih kompanija, od kojih bi deo mogao da se koristi za projekte razvoja nekretnina.

Ko je imućni Srbin?

U pitanju je B.V. zvani Braca koji živi u Francuskoj od 2000. godine. Tokom godina uspeo je da izgradi malo carstvo nekretnina na francuskoj rivijeri. Poreklom iz Srbije, Braca je investirao u različite nekretnine, uključujući zemljište, stanove i luksuzne vile.

On je osnovao i oko deset kompanija za nekretnine kako bi upravljao svojim investicijama

Izgradio je i čitavo naselje u Varsu, u Gornjim Alpima. Ovaj kompleks, koji se sastoji od nekoliko luksuznih vila, a u francuskim medijima se navodi da je podržao brojne dobrotvorne projekte u Francuskoj, ali i Srbiji.

Bonus video:

00:35

Petković - Nikakva kosovska policija i organi reda nisu bili 24. septembra na severu KiM, već teroristička banda

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.