"DANAS UMIREM I SVE ĆU DA VAS POBIJEM": Srbin POD OPSADOM držao grad na MALTI! (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen Policija Malte

ŠEST SATI AGONIJE

"DANAS UMIREM I SVE ĆU DA VAS POBIJEM": Srbin POD OPSADOM držao grad na MALTI! (FOTO)

Tokom policijske istrage ispostavilo se da se protiv S, već vodi krivični postupak zbog posedovanja droge

Objavljeno:

Državljanin Srbije S.S. (41) osuđen je pred sudom na Malti na pet godina zatvora i kaznu od 15.000 evra, zbog šestočasovnog oružanog sukoba sa policijom na tom ostrvu.

Drama u zgradi u kojoj je živeo, kako prenose mediji, dogodila se 1. novembra 2020. i završena je tek pošto je policija ubacila šok bombu u stan,omamila Srđana Stevanovića i upala unutra.

- Policiji je stigla prijava da je muškarac oštetio automobile i da preti nožem prolaznicima u Trik il-Krejtenu. Kada su policajci Jedinice za specijalne intervencije stigli na lice mesta, S. je otvorio vrata držeći nož u ruci, pa su se policajci povukli i pozvali pomoć. Područje je ograđeno, a vozila hitne pomoći, uključujući vozila hitne pomoći za životinje zbog dojava da muškarac drži pse u kući, stavljena su u pripravnost - opisuju dramu koja se 1. novembra 2020. odigrala ispred kuće malteški mediji.

Malta
foto: Facebook Printscreen Policija Malte

Kako navode, policija je ušla u stan na prvom spratu u susednoj zgradi, kako bi pratila S. kretanje u njegovoj kući.

- Oko 21:30, nadzornik Sandro Kamileri je naredio službenicima policije da razvale vrata. Međutim, kada su upali, zatekli su srpskog državljanina sa sačmaricom u rukama, koju je uperio u njih. Izgovorio je „Danas umirem i sve ću da vam pobijem“. Policajci su ustuknuli i Stevanović je ponovo zatvorio vrata - prenose oni.

Policajci su se povukli i nastavili da osmatraju njegov stan. Videli su ga kako šeta u dvorištu držeći pištolj prislonjen na stomak.

- Oko 22:15 pozvan je policijski pregovarač da pomogne i uspostavio je kontakt sa osumnjičenim. Sledećeg jutra, oko 2:00 sata, S. je rekao pregovaraču da je popio tablete i da mu se spava. Njegova rođaka, koja je takođe stigla ispred zgrade, rekla je policiji da je prestala da razgovara sa njim tri meseca ranije jer je počeo da se drogira - opisali su detalje drame u malteškom gradu.

Malta
foto: Facebook Printscreen Policija Malte

Ubzro je doneta odluka da se upadne u zgradu. Policajci su ušli kroz ulazna vrata, koristeći šok bombe i tako su uspeli da dezorjentišu osunjičenog. Stevanovića su zatekli u spavaćoj sobi, kako je drži bodež i sačmaricu. Pištolj koji je primećen kako drži u dvorištu bio je zataknut za kaiš, patrone za sačmaricu i municija za pištolj bile su mu spremljene u džepovima.

- Utvrđeno je da je sačmarica napunjena, ali nije pripremljena, dok je pištolj imao metak u cevi. Nakon privođenja osumnjičenog, policija je izvršila pretres imovine. Na njegovom krevetu pronađena je torba sa značajnom količinom municije za sačmaricu i pištolj, a na njegovom kauču, policajci su pronašli improvizovani mač sa drškom, dugačak oko 1,5 metara. U blizini stana pronađene su i dva pendreka i flaša viskija, za koje policija sumnja da su pretvorene u benzinsku bombu - navode oni.

Na gipsanom zidu u kuhinjskom delu zabeležene su stotine napravljenih nožem. U dvorištu su otkriveni ostaci jednog psa u fazi raspadanja, kao i dva psa u velikom kavezu.

- S. pas "nalik pitbulu" upucan je tokom akcije kada je nasrnuo na policajce, ali nije teško ranjen i oporavio se - dodaju oni.

Tokom policijske istrage ispostavilo se da se protiv S. već vodi krivični postupak zbog posedovanja droge. Iz pritvora je izašao uz kauciju.

Tokom sudskog postupka, kako navode, psihijatar je S. i zaključio da je čovek verovatnije ima poremećajem ličnosti i da je vrlo verovatno bio svestan šta je radio. Iako su droge i alkohol, prema nalazu stručnjaka, uticali na njegovo rasuđivanje, on je i dalje bio sposoban da mu se sudi.

Bonus video:

00:58

Hapšenje organizovane kriminalne grupe

(Espreso / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.