UČIO SINA KAKO DA DIŠE PRILIKOM GAĐANJA, A ORUŽJE NIJE PROPISNO ČUVAO: Detalji optužnice protiv oca dečaka ubice!
Mesto ubistva, Foto: Petar Aleksić, Tamara Trajković, printscreen/tik tok/idktbh12090

glavni tužilac o detaljima

UČIO SINA KAKO DA DIŠE PRILIKOM GAĐANJA, A ORUŽJE NIJE PROPISNO ČUVAO: Detalji optužnice protiv oca dečaka ubice!

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović obrazložio je optužnicu

Objavljeno: 13:07h

Više javno tužilaštvo u Beogradu danas je podiglo optužnicu protiv oca dečaka (13) koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara te ustanove.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović obrazložio je optužnicu i javnosti otkrio kako je dečak došao u posed oružja kojim je počinio masakr.

Nenad Stefanovi
Nenad Stefanovifoto: Printscreen/RTS

- Želim da se u ime VJT zahvalim svim državnim organima koji su bili uključeni istragu, kao i svom timu koji je danonoćno predano radio na ovom slučaju tako da imamo optužnicu koja je napisana na 267 strana. Ovaj slučaj je sam po sebi veoma specifičan. Sproveli smo istragu koju su vodila dva javna tužioca i pripadnici MUP. Danas je Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv oca dečaka. Okrivljeni je optužen zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti. Postoji opravdana sumnja da je u periodu od godinu dana obučavao svog sina da rukuje oružjem i municijum te da gađa u mete silueta ljude, kako da stoji i kako da diše prilikom upotrebe oružja. Takođe, sumnja se da je oružje kojim je počinjen masakr čuvao suprotno Zakonu o oružju i municiji. U istrazi je utvrđeno da je oružje držao u transportnim koferima, umesto u sefu. Oružje i okvir je bio sa katancem i šiform, a drugi je bio bez katanca i u njemu je bila municija.

VTJ podiglo je optužnicu i protiv majke dečaka ubice.

- Zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava. Na jednoj čauri u kabinetu istorije je pronađen njen DNK - naveo je glavni tužilac.

Bonus video:

08:31

DEČAK UBICA BI MOGAO DA OSTANE U USTANOVI DOŽIVOTNO ali postoje i druge mogućnosti! Stručnjaci objasnili čija je odluka presudna

(Espreso / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.