NIŠLIJA (52) SILOVAO ĆERKU (21) I NAPRAVIO JOJ DETE: Svedočila preko VIDEO BIMA, ovo su DETALJI ročišta!
Žrtva silovanja / ilustracija, Foto: Profimedia

užas

NIŠLIJA (52) SILOVAO ĆERKU (21) I NAPRAVIO JOJ DETE: Svedočila preko VIDEO BIMA, ovo su DETALJI ročišta!

Uplašena devojka je smogla snage da progovori tek šest meseci nakon drugog silovanja u februaru prošle godine

Objavljeno:

Nišlija (52) koji je optužen da je više puta silovao ćerku staru 21 godinu i napravio joj dete, na današnjem početku suđenja pred Višim sudom u Nišu negirao je da je počinio ovo krivično delo.

On je optužen da je počinio produženo krivično delo silovanje kao i krivično delo nasilje u porodici. Optuženi je danas u pratnji zatvorskih stražara doveden u Viši sud u Nišu iz pritvora dok je, kako saznajemo, njegova ćerka došla u pratnji radnica službi za socijalnu podršku.

- Na današnjem ročištu saslušan je optuženi koji negira izvršenje krivičnog dela. Ispitana je i oštećena u svojstvu posebno osetljivog svedoka, preko sistema preko posebne vrste komunikacije – rekao je portparol Višeg suda u Nišu Miško Radivojević koji je i predsednik sudskog veća.

Oštećena ćerka ima status posebno osetljivog svedoka što znači da ne mora da se u sudnici nađe “oči u oči” sa ocem koji je optužen za monstruozno krivično delo. Ona je svoju izjavu dala iz posebne prostorije u Višem sudu u Nišu preko video bima.

Odlukom suda, javnost je isključena iz postupka tako da će se dalji tok glavnog pretresa odvijati iza zatvorenih vrata. Otac je optužen da je prvi put počinio ovo gnusno krivično delo još 2020. godine i to tek nakon što je njegova ćerka napunila 18 godina i postala punoletna. Devojka je ranije bila smeštena u jednoj hraniteljskoj porodici, a po sticanju punoletstva izabrala je da se vrati porodici biološkog oca koji živi u Nišu.

DNK analiza zapečatila optužnicu

Krivičnu prijavu, a potom i optužnicu protiv oca monstruma, zapečatila je DNK analiza, urađena posle rođenja bebe, kojom su potvrđene užasne sumnje – da je osumnjičeni B. M. otac i ćerkinog deteta! Nakon što je DNK analiza pokazala da je osumnjičeni u prvom stepenu srodstva i sa svojom ćerkom i sa njenom ćerkom, stavljene su mu lisice na ruke i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno mu je policijsko zadržavanje.

- Nažalost to je bila užasna greška jer je otac, kako se sumnja, silovao još prvog dana kada je došla u njegovu kuću. Prethodno je ukućane sa kojima živi poslao napolje, da odu do prodavnice, a onda je, kako se sumnja, koristeći se silom i pretnjom, nasrnuo na kćer i silovao je – ispričao je ranije izvor.

Žrtva silovanja / ilustracija
Žrtva silovanja / ilustracijafoto: Profimedia

Uplašena devojka je smogla snage da progovori tek šest meseci nakon drugog silovanja u februaru prošle godine. U avgustu je otišla do majke koja živi kod Sremske Mitrovice, i ispričala joj šta joj se desilo. Ginekološkim pregledom utvrđeno je da je trudna a nakon toga su se u slučaj uključili niška Kriminalistička policija i Više javno tužilaštvo u Nišu, činim intenzivnim radom je slučaj silovanja je rasvetljen.

Majka je odvela ćerku odmah u Dom zdravlja u Sremskoj Mitrovici gde je ginekološkim pregledom utvrđeno da je u poodmakloj trudnoći! Obaveštena je i niška Kriminalistička policija koja je blagovremeno reagovala i odmah započela postupanje. No, budući da je, prema nezvaničnim saznanjima otac negirao delo a da nije bilo svedoka, iskusni niški kriminalistički inspektori, inicirali su DNK analizu koju je Više javno tužilaštvo u Nišu naložilo odmah po rođenju bebe u decembru prošle godine.

Na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja osumnjičeni se branio ćutanjem. Po predlogu tužilaštva, Viši sud u Nišu mu je odredio pritvor radi sprečavanja uticaja na svedoke, zbog okolnosti da bi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo, kao i činjenice da je za navedeno krivično delo propisana kazna zatvora preko 10 godina, a njegovo izvršenje je uznemirilo javnost.

Bonus video:

04:45

AKO SE SILOVANJE NE PRIJAVI NAKON 72 ČASA SUĐENJE JE ĐAVOLSKI TEŽAK POSAO! Advokat: Postoji način da se olakša žrtvama, evo i koji

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.