ODREĐEN PRITVOR NARKO GRUPI KOJA JE ŠVERCOVALA KOKAIN: Iza rešetaka ostaje i BIVŠI FUDBALER!
Foto: MUP SRBIJE

PRITVOR

ODREĐEN PRITVOR NARKO GRUPI KOJA JE ŠVERCOVALA KOKAIN: Iza rešetaka ostaje i BIVŠI FUDBALER!

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom Veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal u roku od tri dana od prijema rešenja

Objavljeno: 10:22h

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal je dana 22.09.2023. godine doneo rešenje kojim je prema okrivljenima Ž.B, A.M, N.P, S.Š, M.S. i S.S odredio pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

- Pritvor je okrivljenima Ž.B., A.M., N.P., S.Š., M.S. i S.S određen iz zakonskih razloga usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva svakog od okrivljenih, kao i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, svaki ponaosob, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Okrivljenima Ž.B., A.M., N.P., S.Š. i M.S. na teret se stavlja izvršenje po jednog krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delom Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok je okrivljenima S.M., S.S. i više NN lica na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delom Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom Veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal u roku od tri dana od prijema rešenja.

Podsetimo, bivši fudbaler Živko Bakić uhapšen je u Beogradu sa petoricom svojih saradnika, zbog sumnje da su u periodu između 2020. i 2021. godine iz Ekvadora u Solun prošvercovali 324 kilograma kokaina. Droga je bila skrivena u kontejnerima sa bananama, a dopremljena je prekookenaskim brodom.

Kako je Kurir pisao, sumnja se da je Bakić u Južnoj Americi drogu nabavio preko svog prijatelja Zorana Jakšića, koji se nalazi u peruanskom zatvoru.

- Pretpostavlja se da je Jakšić bio posrednik između Bakića i proizvođača kokaina - podseća izvor.

Espreso/Kurir.rs/J.S.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.