"DETE JE BUKVALNO UMIRALO": Ispovest policajca koji je zaustavio "MERCEDES" u kojem je bila devojčica BEZ SVESTI
Tiršova, Foto: Zorana Jevtić

OTKRIVENO

"DETE JE BUKVALNO UMIRALO": Ispovest policajca koji je zaustavio "MERCEDES" u kojem je bila devojčica BEZ SVESTI

Ispovest policajca koji je spasio devojčicu (2) iz automobila u Železniku

Objavljeno:

Devojčica iz "mercedesa" koja je brzom reakcijom policajaca dovedena i Dečiju kliniku u Tiršovoj, u stabilnom je zdravstvenom stanju, a kako je "Blic" saznao, nije joj pozlilo zbog neuhranjenosti već iz nekog drugog zdravstvenog razloga.

Policajac Aleksandar Milićević koji je pomogao da dete što pre bude dovedeno do bolnice, za "Informer" priča da je u prvom trenutku primetio automobil marke "mercedes" koji se brzo kretao.

"Dete, dete, treba nam doktor!"

- Pošao sam za njim na motoru i zaustavio ga. Kada sam prišao vozilu vozač i žena su vikali 'Dete, dete treba nam doktor...' Majka je plakala, a tada sam u njenim rukama video devojčicu u pelenama bez svesti. Glava joj je pala... Što sam pre mogao rekao sam im da me prate, znao sam da moramo što pre da stignemo u bolnicu. U međuvremenu sam zvao kolege da organizuju prijem u bolnici u Tiršovoj jer je to dete bukvalno umiralo - kaže za "Informer" Aleksandar Milićević, policijski službenik Uprave saobraćajne policije PU za grad Beograd i očiju punih suza dodaje:

Tiršova
Tiršovafoto: Kurir

- Put do Tiršove iz Železnika bila mi je kao večnost jer je bila velika gužva u saobraćaju, ali opet stigli smo brzo. Mnogo brže nego što bi vozač sam uspeo da stigne. Scena koja me je ostavila u šoku je kada su izneli devojčicu i stavili je na nosila. Bila je potpuno bleda i bez znakova života. I sam sam otac, a razlika između te devojčice i moje ćerke je 20 dana. Nisam mogao a da ne pomislim na svoje dete. Moram da priznam da mi nije bilo svejedno - dodao je Milićević.

Vozač "mercedesa" je takođe zaslužan za njen život

Kako je objasnio smirio se tek kada je čuo da je devojčica, kojoj je verovatno spasio život u stabilnom stanju, odnosno da su je lekari stabilizovali.

Prema njegovim rečima, vozač "mercedesa" je takođe bio zaslužan za život devojčice.

- On je, ako sam dobro razumeo, komšija majci te devojčice, ona je prvo na njega naišla. Srećom i taj čovek je brzo odreagovao. Mogu da kažem da smo zajedničkom brzom reakcijom, nadam se spasili život maloj devojčici - rekao je Aleksandar.

Nije prvi put da pomažu

Ovo nije prvi put da se policija na sličan način zajedno sa građanima našla u situaciji da pomogne.

- Pomagali su trudnicama da što pre stignu do porodilišta, čak je istog dana drugi policajac takođe omogućio brz prolaz do Hitne službe, ocu deteta koje bilo povređeno - završio je.

Verujemo da policija daje sve od sebe da bezbednost i život naših građana stavi na prvo mesto. Ovo je samo jedan od pokazatelja da je to zaista tako.

Bonus video:

01:48

POLICIJA NE KUCA NA VRATA ONIMA ŠTO OSTAVE CVEĆE NA INTERNETU Panaotović: Zašto braniti pedofile zato što su protivnici režima?

(Espreso / Informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.