"UPRAVNIČE, UPRAVNIČE": Priča o tome kako je GIŠKA TUKAO ĆENTU U ZATVORU se i dan danas prepričava
Đorđe Božović Giška, Foto: Privatna arhiva

legende devedesetih

"UPRAVNIČE, UPRAVNIČE": Priča o tome kako je GIŠKA TUKAO ĆENTU U ZATVORU se i dan danas prepričava

Đorđe Božović Giška je bio strah i trepet, čak i za Ljubu Zemunca

Objavljeno:

Đorđe Božović Giška bio je poznat kao snažan momak, koji nije bežao od tuče ni sa kim. Opšte je poznato da se tukao "na fer", kako se tada govorilo, sa najvećim "zverima" tog vremena: Žoržom Stankovićem, Miodragom Stojanovićem Gidrom, Draganom Joksovićem Joksom... Giška se sa takođe veoma snažnim Joksom tukao čak dva puta, a kažu da je druga njihova "ferka", u Podgorici, trajala 45 minuta!

Ipak, najzanimljivija je priča o Giškinoj tuči sa Radetom Ćaldovićem Ćentom u zatvoru. Navodno, sukob je završen kada je Ćenta počeo da viče: "Upravniče, upravniče", dok ga je Giška tukao.

Njihov sukob vuče korene od ranije kada je Giška bio tek klinac, a Ćenta mu napravio zasedu sa grupom momaka koji su ga pretukli.

"Kada je Giška sa Asimom Čauševićem prvi put stigao u Italiju, dočekali su ga Drne i Ćenta sa ekipom. Na Asima su krenuli nožem, on je uhvatio sečivo šakom i isekao prst, a Ćenta je viknuo Drnetu da puca na Gišku. Pištolj je zakočio. Drne je rekao: "Bog te čuva" i bacio pištolj. Drne je postao vođa italijanske mafije u Milanu i Giškin prijatelj", objavila je svojevremeno Fejsbuk stranica Legende devedesetih.

Giška je čuo da ga je Ljuba Zemunac navodno ogovarao i došao sa Borisom Petkovim kod Doma omladine. Giška mu je rekao: "Biraj oružje da to rešimo." Ljuba ga je zagrlio i rekao: "Pusti te zle glasove što nas provociraju, mi smo dva viteza, ti si kao ja." Tad su postali prijatelji.

Kad je Ljuba ubijen, Giška je Ćenti poslao pismo povodom toga i rekao da se odriče Majmuna jer je to kukavički što je uradio.

Vuković se tek posle Giškine smrti pojavio u Beogradu i preuzeo Voždovac.

Bonus video:

01:36

ŠOKANTNA IZJAVA ADVOKATA: Zemunski klan je nastao NAKON UBISTVA ZORANA ĐINĐIĆA! Za Kurir TV otkrila pravo ime ozoglašene grupe

(Espreso / Kurir / Facebook Legende devedesetih)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media