EVO KO JE SRBIN GIBA UHAPŠEN U SARAJEVU: O njemu se pričalo na suđenju Belivukovom klanu
Foto: MUP

KRIMINAL

EVO KO JE SRBIN GIBA UHAPŠEN U SARAJEVU: O njemu se pričalo na suđenju Belivukovom klanu

O Jovanovićevim poslovima na suđenju Belivukovoj grupi, Bojan Hrvatin je ispričao da je bio jedan od pucača na Krfu, sa "kavčaninom" Vladimirom Vojinovićem

Objavljeno:

Dušan Jovanović Giba uhapšen je u luksuznom sarajevskom stambenom kompleksu, a javnosti je poznat kao saradnik Belivukovog klana, ali i vračarske kriminalne grupe. Svedok-saradnik u postupku koji se pred beogradskim Specijalnim sudom vodi protiv kriminalbe grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Bojan Hrvatin, dok je javno govorio o ubistvu visokopozicioniranih pripadnika škaljarskog klana, Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu 2020. godine, otkrio je imena egzekutora.

O Jovanovićevim poslovima na suđenju Belivukovoj grupi, Bojan Hrvatin je ispričao da je bio jedan od pucača na Krfu, sa "kavčaninom" Vladimirom Vojinovićem. "Na stadionu Partizana video sam i izvesnog Dušana Jovanovića, koga poznajem iz Centralnog zatvora, a na stadionu je bio u društvu Marka Miljkovića. Miljković mi je tada rekao da je Dušan Jovanović jedan od egzekutora Kožara i Hadžića. Na Skaju je Jovanović imao nadimak Dom", ispričao je Hrvatin u Specijalnom sudu.

"Ja sam se posle hapšenja ove grupe viđao sa Vladom Vojinovićem koji je isto učestvovao u dvostrukoj likvidaciji, i Dušanom, a Miljković mi je još ispričao da je treći svedok-saradnik Nikola Spasojević (kum Marka Miljkovića prim.aut.) imao zadatak da im donosi hranu i sve što treba, i rekli su mu da su bili zabrinuti da će ih odati. Dušan mi je rekao, da je bio i njihov drugar Dijaz, rođak visokopozicioniranog pripadnika kavačkog klana", dodao je.

Takođe, kako smo ranije pisali stariji brat sada uhapšenog Dušana Jovanovića Gibe, Vuk Jovanović, teško je ranjen na Karaburmi pre nešto više od godinu dana. "Posle samog ranjavanja Vuka Jovanovića, policija je kao opciju računala i to da je on upucan kao upozorenje bratu Dušanu. Opomena za Dušana i njegova poslovanja, bila je baš ranjavanje njegovor rođenog brata", kaže izvor Kurira.

Kako podseća, Vuk jeste bio od ranije poznat policiji i nije hteo sa njima da sarađuje posle pucnjave, ali isto tako je bilo jasno da nije bio dovoljno upleten u kriminalne radnje da bi došlo do pokušaja ubistva. "Dušan je bio blizak čitavom kavačkog klana, a Vuk nije bio u tim vodama, ništa više nego što je imao verovatno određena saznanja od brata", kaže izvor.

Bonus video: Hapšenje za napad zoljom u Batajnici

00:19

Hapšenje za napad zoljom u Batajnici

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.