ODREĐEN PRITVOR ŠESTORICI PORESKIH INSPEKTORA: Sumnjiče se da su oštetili budžet za 124 miliona dinara
Policija, Foto: Nenad Kostić

SEDMI DANAS NA SASLUŠANJU

ODREĐEN PRITVOR ŠESTORICI PORESKIH INSPEKTORA: Sumnjiče se da su oštetili budžet za 124 miliona dinara

Određen pritvor šestorici poreskih inspektora zbog opasanosti da bi mogli da ponove krivično delo

Objavljeno:

Kako se saznaje, na predlog Višeg javnog tužilaštva sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana za šest poreskih inspektora, zbog opasanosti da bi mogli da ponove krivično delo.

Sedmi, koji je juče uhapšen, danas bi trebalo da bude saslušan u tužilaštvu.

Podsetimo, pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu juče je saslušano šestoro zaposlenih u Poreskoj upravi, koji se sumnjiče za izvršenje više krivičnih dela Zloupotreba službenog položaja, kojima je državni budžet oštećen za oko 124,1 milion dinara.

- Nakon saslušanja osumnjičenih tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da im odredi pritvor. Oni su uhapšeni u okrivu proširenja dve istrage koje se vode pred VJT u Beogradu protiv osumnjičenih za krivična dela poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost (PDV), pranje novca i udruživanje radi vršenja krivičnih dela, odnosno jer su njima iskorišćavanjem svog službenog položaja omogućili izvršenje navedenih krivičnih dela - potvrđeno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Načelnik filijale Zemun Aleksandar P. na saslušanju je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka, dok je poreska inspektorka u toj filijali Dragana S. iznela svoju odbranu.

Aleksandar P. je, kako se sumnja, svojim parafom overio i odobrio Zapisnik o kontroli koji je sačinila D. S. i time omogućio nezakonit povraćaj PDV-a jednom preduzeću.

U odnosu na njih proširena je istraga koja je krajem marta ove godine pokrenuta protiv grupe od 25 osumnjičenih na čelu sa Slavišom P. i još jednim osumnjičenim koji je u bekstvu, zbog sumnje da su poreskim prevarama i pranjem novca oštetili budžet Republike Srbije za više od 246 miliona dinara. U odnosu na drugo četvoro poreskih inspektora proširena je istraga koja je u avgustu pokrenuta protiv Aleksandra O. i još šest osumnjičenih da su poreskim prevarama i pranjem novca oštetili budžet Republike Srbije za 350 miliona dinara.

Bonus video:

00:19

Hapšenje za napad zoljom u Batajnici

(Espreso / Kurir / J.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.