OMOGUĆIO JE SINU DA LAKO DOĐE DO ORUŽJA: Proširena istraga protiv oca masovnog ubice iz Mladenovca
Ubica iz Mladenovca, Foto: MUP, Petar Aleksić

DETALJI

OMOGUĆIO JE SINU DA LAKO DOĐE DO ORUŽJA: Proširena istraga protiv oca masovnog ubice iz Mladenovca

Protiv R. B. se već vodi istraga zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodna, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija

Objavljeno: 14:08h

Više javno tužilaštvo u Smederevu proširilo je istragu protiv R. B. iz Mladenovca, oca U. B. zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo telo protiv opšte sigurnosti, saznaje Kurir!

Naredba o proširenju istrage prema okrivljenom R. B. je rezultat utvrđenih činjenica i prikupljenih dokaza u dosadašnjem toku istrage, a ovom naredbom stavlja mu se na teret da je da je nabavio veću količinu vatrenog oružja i eksplozivnih sredstava koju je potom držao neobezbeđenu na tavanu u kući u kojoj je živeo okrivljeni U. B., njegov sin čime mu je omogućeno da dođe u posed tog oružja između ostalog automatske puške i pištolja koje je potom U. B. koristio prilikom izvršenja krivičnog dela teško ubistvo kada je lišio života devet lica i pokušao da ubije još 13 lica.

1 / 10 Foto: Petar Aleksić

Okrivljeni R. B. je danas saslušan na okolnosti koje mu se stavljaju na teret naredbom o proširenju istrage.

Podsećamo, protiv R. B. se već vodi istraga zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodna, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a od momenta hapšenja isti se nalazi u pritvoru. Takođe, u pritvoru se nalazi i U. B. protiv koga se vodi istraga zbog postojanja osnove sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo, nedozvoljeno proizvodna, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i otmica, kao i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. U pritvoru se i dalje nalaze njihovi rođaci B. G. i G. G. zbog postojanja osnove sumnje da su nedozvoljeno proizvodna, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video:

01:25

Mladenovac 1

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.