KRAO NOVČANIKE S LEĐA PA PODIZAO NOVAC SA BANKOMATA: Podignuta optužnica protiv RAZBOJNIKA iz Zemuna
Bankomat, Foto: Profimedia

falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica

KRAO NOVČANIKE S LEĐA PA PODIZAO NOVAC SA BANKOMATA: Podignuta optužnica protiv RAZBOJNIKA iz Zemuna

Tužilaštvo traži dve godine zatvora za razbojnika iz Zemuna za kojeg se sumnja da je oduđivao novčanike sa novcem i karticama

Objavljeno: 14:54h

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu danas je podnelo je sudu optužni predlog protiv okrivljenog M.V. (24) zbog krađa.

- U periodu od meseca jula do meseca avgusta 2023. godine, u Beogradu, GO Zemun, u više navrata oduzeo tuđe pokretne stvari u nameri da njihovim prisvajanjem pribavi sebi protivpravnu imovinsku korist, na taj način što je prilazio oštećenim licima sa leđa i oduzimao novčanike i torbe i time sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u dinarskom iznosu i u stranoj valuti, kao i produženo krivično delo falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica, u periodu od meseca jula do meseca avgusta 2023. godine, u Beogradu, Go Zemun, na bankomatima banke "Poštanska štedionica", "OTP" banke i "AIK" banke, u više navrata neovlašćeno upotrebio tuđe kartice i upotrebom kartica ubacivanjem u bankomate sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 113.000,00 dinara - kažu iz tužilaštva.

Policija
Policijafoto: RINA

Imajući u vidu prethodnu osuđivanost okrivljenog za istovrsno krivično delo, tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom opozove prethodno izrečenu meru upozorenja - uslovnu osudu, te izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 2 (dve) godine i meru bezbednosti Oduzimanje predmeta, uz istovremeni predlog tužilaštva da se okrivljenom produži pritvor, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Bonus video:

01:38

Hapšenje divljeg taksiste kod Aerodroma Nikola Tesla

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.