"ČUO SAM VRISKE": Heroj spašavao povređenje u eksploziji, prizor sa 5. sprata želi da zaboravi zauvek! (FOTO)
Smederevo, Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

JEZIVO

"ČUO SAM VRISKE": Heroj spašavao povređenje u eksploziji, prizor sa 5. sprata želi da zaboravi zauvek! (FOTO)

P. S. je pukom srećom bio blizu zgrade u kojoj je usred mirne večeri odjeknula stravična eksplozija iz još nepoznatih razloga

Objavljeno:

Muškarac P. S, heroj sinoćne tragedije u Smederevu, opisao je za "Blic" kako su izgledali minuti užasa u kojima je spasavao ranjene posle eksplozije u stanu na četvrtom spratu solitera kod Karađorđevog trga, kod Duda.

P. S. je pukom srećom bio blizu zgrade u kojoj je usred mirne večeri odjeknula stravična eksplozija iz još nepoznatih razloga.

- Počela su stakla da padaju. Okrenuo sam se i video da ljudi izlaze iz zgrade (u kojoj se dogodila eksplozija). Čuo sam vriske. Išao sam od stana do stana i pitao treba li pomoć - rekao je on.

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako P. S. iz zgrade u kojoj je eksplodirala bomba izvodi komšije koji su očigledno u stanju šoka. Oko njih je metež, na ulicama mešavina srče, šuta, delova tela...

Smederevo
foto: Printscreen/Instagram/192_rs

Stigao je do četvrtog sprata, do svog druga G.

- Pitao sam ga da li je dobro. Rekao je da jeste, pa sam ga spustio dole. Kad sam njega uhvatio video sam i ženu da nose. Pitao sam da li ima neko dete gore i još nekoga, pa sam se vratio da ih spasim - kaže P. S. za "Blic".

Stakla na automobilu čoveka koji je spasavao ljude su popucala od siline udara

Kada se ponovo popeo, ovaj put na peti sprat zgrade, zatekao je jezivu scenu koju bi voleo da što pre zaboravi.

- Tu sam video te delove tela. Išao sam sa vatrogascima pošto znam komšiju spasioca. Popeo sam se do petog sprata i tu video delove tela na gelenderu - ispričao je jedan od smederevskih heroja.

Smederevo
foto: Printscreen/Instagram/192.rs

Posle stravične eksplozije u Smederevu nađeno je raskomadano telo jedne žrtve, a istražni organi još utvrđuju identitet poginule osobe i okolnosti pod kojima je došlo do eksplozije.

Kako je javio reporter "Blica" sa lica mesta, postoje indicije da je žrtva ženskog pola. Komšije tvrde da je eksplodirala neka vrsta bombe, a ne plinska boca kako se isprva verovalo.

U eksploziji su povređene dve osobe, brat i sestra. Istražitelje sada čeka jeziv zadatak da otkriju ko je poginula osoba na osnovu delova tela rasutih na ulici i jasno obeleženih čunjevima sa forenzičarskim brojevima.

00:10

Eksplozija u smederevskoj železari

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.