LEKARI SE BORE ZA ŽIVOT DEVOJČICE ČIJA JE SESTRA POGINULA SA BAKOM I DEKOM: Život malene je i dalje u OPASNOSTI
Nesreća na putu ka Zlatiboru, Foto: RINA

CELA SRBIJA SE MOLI ZA NJU

LEKARI SE BORE ZA ŽIVOT DEVOJČICE ČIJA JE SESTRA POGINULA SA BAKOM I DEKOM: Život malene je i dalje u OPASNOSTI

Srbija se moli da preživi devojčica koja je dobila teške telesne povrede u udesu u Užicu

Objavljeno:

Direktor Opšte bolnice Užice Dragan Damjanović rekao je danas za Tanjug da je pacijentkinja (11) koja je primljena jutros u tu ustanovu, nakon operacije, prebačena na postoperativnu intenzivnu negu, ali da je zbog teških povreda glave i vrata, njen život i dalje u opasnosti.

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na državnom putu prvog B reda Užice - Zlatibor, na licu mesta poginule su dve osobe, a dve maloletne devojčice su prevezene u Opštu bolnicu u Užicu od kojih je jedna, starosti 11 godina, nažalost, kasnije podlegla povredama.

"Jutros u 8 časova na prijemno urgentnu službu Opšte bolnice u Užicu su sanitetom stigla dva maloletna lica povređena u saobraćajnom udesu", rekao je Damjanović za Tanjug. Dodao je da su oba lica bila bez stanja svesti sa teškim telesnim povredama kod kojih su odmah započete mere kardiopulmonalne reanimacije. "Ceo tim užičke bolnice, na čelu sa dežurnim lekarima na prijemnom, dežurnim anesteziolozima, pedijatrima, dečijim hirurgom su zbrinjavali pacijente", istakao je Damjanović.

Dodao je da kod mlađe pacijentkinje nije uspela reanimacija zbog čega je došlo do smrtnog ishoda, dok je kod starije pacijentkinje, prema rečima Damjanovića, uspela da se povrati srčana radnja.

"Sprovedene su mere dijagnostike i konstatovane teške telesne povrede kao što su povreda glave, vrata, grudnog koša i trbuha. Dečiji hirurg je postavio indikaciju za hitnim operativnim lečenjem tako da je ekipa odmah otišla u operacionu salu kako bi zbrinula povrede u grudnom košu i trubhu", rekao je Damjanović i dodao da je dreniran grudni koš, da je zaustavljeno krvarenje.

"Pacijentkinja je prevedena na postoperativnu intenzivnu negu ali je zbog teških povreda glave i vrata njen život i dalje u opasnosti", rekao je Damjanović.

1 / 5 Foto: RINA

Cela Srbija je zanemela zbog ovog strašnog udesa koji je odneo 3 života. Ljudi na društvenim mrežama pišu poruke podrške devojčici kojoj se lekari bore za život.

Bonus video:

00:29

Na putu za Zlatibor nastradao bračni par iz Beograda

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.