PRETUŽNA SUDBINA LJUBIŠE KOJI JE UMRO U SAMOĆI BEZ IGDE IKOGA: Nije imao ni OPELO, ispratili ga radnici komunalnog
Groblje, Foto: Profimedia

tuga

PRETUŽNA SUDBINA LJUBIŠE KOJI JE UMRO U SAMOĆI BEZ IGDE IKOGA: Nije imao ni OPELO, ispratili ga radnici komunalnog

Na večni počinak su ga ispratili samo radnici komunalnog preduzeća koji su kopali raku

Objavljeno:

Beživotno telo Ljubiše P. (65), penzionisanog radnika Poreske uprave, danas prepodne su u njegovom stanu u zgradi u strogom centru Bogatića pronašli policajci i dežurna ekipa hitne službe Doma zdravlja. Prethodno su vatrogasci-spasioci razvalili ulazna vrata koja su bila zaključana. Telo nesrećnog čoveka, u fazi raspadanja, ležalo je na podu između kreveta i vrata od kupatila.

- Komšinica iz zgrade je juče prijavila policiji da se poslednjih dana iz njegovog stana u prizemlju oseća neprijatan miris. Rekla je i da Ljubišu nije videla izvesno vreme da izlazi u kupovinu, pa je posumnjala na najgore - naveo je naš izvor.

Na telu nisu pronađeni tragovi nasilja, a prema proceni lekara Ljubiša P. je preminuo prirodnom smrću pre dvadesetak dana. Tužilaštvo nije tražilo obdukciju.

- Ljubiša je živeo sam. Imao je tri ćerke koje sa majkom žive u Hrvatskoj. Prošle godine je otišao u penziju i od tada je izlazio uglavnom do marketa i pekare i tom prilikom smo se sretali - kažu komšije.

Ljubiša P. je juče sahranjen na groblju u Bogatiću, a na večni počinak su ga ispratili samo radnici komunalnog preduzeća koji su kopali raku. JKP "Bogatić" nema rashladne komore pa je sahrana Ljubiše P. morala da bude obavljena odmah i to je učinjeno bez sveštenika i opela.

- Mi se potrudimo, iako nismo obavezni, da naše sugrađane koji nemaju rodbinu dostojanstveno ispratimo na večni počinak. Pripremimo koljivo, vino i med, umesimo pogaču i zakažemo dolazak sveštenika na groblje. Danas nije bilo dovoljno vremena da se organizuju verski obredi i pribavi potvrda o smrti, pa je sa sveštenikom dogovoreno da opelo služi na 40 dana - rekli su u Centru za socijalni rad u Bogatiću.

03:18

VISOKA CENA ZA KONAČNO POSTAVLJANJE ZNAKOVA U VRČINU: Tragična smrt dvoje tinejdžera

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.