DEČAK UBICA IZ "RIBNIKARA" ĆE POLAGATI MATURU: Evo kako će završiti OSMI RAZRED
Dečak ubica, Foto: Nenad Kostić, Nemanja Nikolić, Petar Aleksić, Privatna arhiva

DETALJI ŠKOLOVANJA

DEČAK UBICA IZ "RIBNIKARA" ĆE POLAGATI MATURU: Evo kako će završiti OSMI RAZRED

Nastava će biti organizovana na daljinu

Objavljeno:

Dečak ubica, koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", čiji je učenik sedmog razreda bio, ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja, nastaviće školovanje onlajn! Kako Kurir saznaje, nastava će mu se držati po modelu kako je za učenike bila postavljena u vreme korona virusa.

- Nastava će biti organizovana na daljinu, po programu koji već sprovodi škola "Dr Dragan Hecog". Praktično, reč je o elektronskoj učionici a na predavanjima će biti samo jedan đak, dečak-ubica, koji će ih pratiti iz svoje bolničke sobe. S druge strane, biće nastavnik predavač koji će mu držati čas, zadavati domaće i lekcije koje treba da nauči - objašnjava sagovornik Kurira.

Ograničen internet

Podsetimo, tada trinaestogodišnjak, koji je u međuvremenu napunio 14 godina ali nije krivčno odgovoran, na dan kada je počinio masakr u školi smešten je na kliniku za psihijatrijsko lečenje, zatvorenog tipa.

Svedok u istrazi

Saslušan preko video-linka

Dečak ubica, koji je od 3. maja u psihijatrijskoj klinici, podsetimo, priznao je da je počinio masakr u školi. Navodno je ispričao da mu to nisu bili drugari i da je ideju dobio gledajući dokumentarnu seriju. Uzeo je očev pištolj i počinio zločin. - On je saslušan kao svedok u istrazi koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv njegovog oca, zbog sumnje da nije obezbedio oružje na adekvatan način i tako ga učinio dostupnim sinu, kao i zbog toga što je dečaka vodio u streljanu. I tada je saslušan putem video linka koji je uspostavljen sa bolnicom, i on nije izvođen iz klinike - podseća sagovornik Kurira.

- Saglasnost za smeštaj dečaka-ubice na kliniku, potpisala je njegova majka. Ona je nedavno poslala dopis u kom traži da on nastavi školovanje. Kako je osnovno obrazovanje obavezno, a nastavničko veće OŠ "Vladislav Ribnikar" je već donelo odluku o njegovom isključenju iz škole u kojoj je počinio zločin, školovanje će nastaviti u drugoj školi, koja već ima iskustva u radu sa decom na daljinu i u specifičnim uslovima - objašnjava naš sagovornik. To praktično, kako dodaje, znači da će ubica iz Ribnikara, nastavu da prati preko lap-top računara.

- Međutim, da ne bi bilo zablude, iako će nastavu pratiti onlajn, preko interneta, to ne znači da će on moći da koristi internet za druge stvari, video igrice, čitanje vesti ili nešto slično - objašnjava sagovornik.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva/Kurir, Tamara Trajković, Petar Aleksić

Dobiće udžbenike

Prema njegovim rečima, dečaku će biti doneti udžbenici za osmi razred, iz kojih će on moći da nastavi učenje po završetku nastave. Kako je Kurir ranije pisao, ubica iz osnovne škole u klinici za psihijatriju boravi pod strogo kontrolisanim uslovima. Policija stalno dežura u delu zgrade u kom je smešten, kao i ispred same klinike.

- On ne može da šeta, niti da viđa druge pacijente. Nije mu dozvoljeno da izlazi iz sobe kada poželi, a jedna rođaka mu donosi redovno stvari - opisao je sagovornik Kurira ranije.

Bonus video:

10:00

VLADISLAV RIBNIKAR

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.