SAHRANJEN SRBIN KOJI JE NESTAO U GRČKOJ: Radovana porodica na večni počinak ispratila uz pesmu (FOTO)
Foto: Kurir/S.U.

tuga

SAHRANJEN SRBIN KOJI JE NESTAO U GRČKOJ: Radovana porodica na večni počinak ispratila uz pesmu (FOTO)

Niko od prisutnih nije mogao da zadrži suze dok je Radmila neutešno dozivala sina

Objavljeno:

KIKINDA - Radovan Juračić (45) iz Kikinde, sahranjen je na Novom groblju uz jecaje neutešne majke Radmile, supruge Dragane, sestre Dijane i brata Momčila.

Kad se iz kapele tužna povorka uputila do Radovanove večne kuće, tamburaši su zasvirali “Jedan dan života”. Dok su se po vrelom avgustovskom danu prolamali neutešni jauci, od bola presavijene majke, tamburaši su svirali još “Tiho noći” i “Slavujev poj”, odnosno “Pesmu rastanka”.

Niko od prisutnih nije mogao da zadrži suze dok je Radmila neutešno dozivala sina:

1 / 5 Foto: Kurir/S.U.

-Radovane, Radovane…. Sine moj, kako će majka bez tebe. Bolje da sam ja umrla nego ti. Radovane - ponavljala je majka. Kraj nje su stajale i plakale Radovanova sestra Dijana i supruga Dragana. Sliku starijeg brata neutešno je držao Momčilo. Kao što smo već pisali, posmrtne ostatke Radovana Juračića, u noći između petka i subote, u Kikindu je iz Grčke dopremila jedna lokalna pogrebna služba.

Grad Kikinda snosio je troškove prevoza tela u Srbiju. Skoro tromesečna agonija započela je krajem maja, kad se Radovan zaputio u Grčku kod kuma, takođe Kikinđanina, da radi:

Radovan Juračić
Radovan Juračićfoto: Printscreen/ Facebook/ Radovan Juračić

- Autobusom se iz Kikinde najpre zaputio do Novog Sada, a odatle u Atinu, takođe busom. Pozvao me je 29. maja, oko 20 sati. Već je bio na brodu. Plovio je iz Atine na ostrvo Kos. Normalno je zvučao i na kraju razgovora poručio da će se javiti kad stigne na Kos. Međutim, posle toga se nismo više čuli - ispričala nam je svojevremeno Dragana.

Nade da će se živ i zdrav vratiti ženi i deci raspršile su se kad je DNK analiza potvrdila da je telo nađeno kod ostrva Serifos, nažalost, Radovan. Usledilo je još nekoliko strašnih nedelja iščekivanja, sve dok telo nesrećnog Kikinđanina nije dopremljeno iz Grčke.

Obdukcioni nalaz potvrdio je da je smrt nastupila utapanjem, ali porodica i dalje ne zna pod kojim okolnostima je Radovan završio u moru.

Bonus video:

03:32

NESTANAK DECE

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.