Haradinaj: Moguće je da sutra ne budem oslobođen! Sud potvrdio: Odluka se verovatno odlaže!
Foto: Profimedia

čeka se presuda!

Haradinaj: Moguće je da sutra ne budem oslobođen! Sud potvrdio: Odluka se verovatno odlaže!

Haradinaj je u Francuskoj od 4. januara kada je pritvoren u fracuskom delu aerodroma u Bazelu
Objavljeno:

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova i bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je moguće da i nakon sutrašnjeg pretresa sud u Kolmaru ne donese odluku o njegovom oslobađanju.

U izjavi za portal Gazetaexpress.com. Haradinaj je pozvao svoje simpatizere da budu mirni jer smatra da je "pravda u celosti na njegovoj strani". U sudu u Kolmaru sutra će biti odžano treće ročište o zahtevu Srbije za izručenje Haradinaja koji je optužen za ratne zločine na Kosovu tokom rata 1998. i 1999. godine. "Na sutrašnjem ročištu tužilaštvo će izneti argumente zašto smatra da su ispunjeni uslovi da budem izručen Srbiji, dok će odbrana, odnosno mi, predati argumente zašto je zahtev za izručenje neutemeljen i politički. Nema zakonskog osnova jer zahtev predstavlja ponavljanje optužbi koje su postojale pre (sudjenja) u Haškom tribunalu. Znači, mi ćemo se sutra suočiti", kazao je Haradinaj.

foto: Profimedia

On je dodao da postoji teoretska mogućnost da sud na sutrašnjem ročištu donese odluku, ali da očekuje da će se to dogoditi narednih dana. SUD: Verovatno bez odluke!

Istražno veće Apelacionog suda u Kolmaru koje odlučuje o zahtevu Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja sutra najverovatnije neće doneti odluku o zahtevu, već će je odložiti za neko naredno ročište, rečeno je u tom francuskom sudu.

Na sednici suda koja je zakazana za četvrtak u 13 sati, biće razmatrani eventualni odgovori srpskog Ministarstva pravde na pitanja suda, precizirala je portparol suda Sandra di Rosa.

Upitana šta može da se očekuje na sutrašnjem zasedanju, ona je navela da će istražno veće verovatno odložiti odluku radi razmatranja za neko naredno ročište.

Haradinaj je u Francuskoj od 4. januara kada je pritvoren u fracuskom delu aerodroma u Bazelu.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.