POTRESNA ISPOVEST OCA STRADALE MELISE NAKON PRESUDE ZA NESREĆU KOJA JE ZAVILA SRBIJU U CRNO: Njegove reči KIDAJU
Melisa Zećović, Foto: Printscreen/Facebook/Safeta Muric Zecovic

OGROMNA TUGA

POTRESNA ISPOVEST OCA STRADALE MELISE NAKON PRESUDE ZA NESREĆU KOJA JE ZAVILA SRBIJU U CRNO: Njegove reči KIDAJU

Tragična smrt devojčice potresla je Srbiju, a snimak njene smrti pojavio se na na društvenim mrežama

Objavljeno:

"Sudija je overio ubistvo moje ćerke. Po drugi put ju je ubio, a time je ubio mene i celu našu porodicu. Taj mladić je kolima naleteo na našu ćerku koja je krenula u školu, njemu nisam ništa loše rekao, ali od nepravde suda neću se oporaviti nikada".

Ovim rečima počinje potresnu ispovest Esko Zećović, otac maloletne Melise (15) koja je nastradala u jezivoj saobraćajnoj nesreći decembra 2022., kada je na nju, dok je prelazila ulicu na pešačkom prelazu, naleteo automobilom B. M., tada 17-godišnjak.

Tragična smrt devojčice potresla je Srbiju, a snimak njene smrti pojavio se na na društvenim mrežama. Na njemu se moglo videti da automobil velikom brzinom udara u devojčicu, te da je ona od siline udarca odletela u suprotnu traku i preko nje je tada prešao vozač kombija, koji je potom, na zaprepašćenje javnosti, pobegao s mesta nesreće.

Vozaču B. M. nedavno je izrečena kazna od dve godine zatvora za smrt Melise, a njena porodica je nema od bola.

„Taj sudija koji je izrekao kaznu, on nije čovek. Za ubistvo mog deteta osudio je tog mladić na najmanju predviđenu kaznu, dok je na suđenju izjavio da nije video nijednu olakšavajuću okolnost, osim te da se taj momak pokajao pred njim na sudu“, kaže otac stradale devojčice za Nova.rs.

Kako je istakao nesrećni čovek, sud je mesto na koje su došli kako bi tražili pravdu pretvorio u mesto najveće nepravde.

„Zatražena je maksimalna kazna, kako bi bila pouka svim drugim vozačima. Da bi mogli da vide šta ih čeka, ako ubiju nečije dete, ali ovom presudom sudija ih je nagradio i poslao poruku da će moći da prolaze sa minimalnim kaznama iako su nečiju porodicu uništili zauvek. Zar život mog deteta vredi dve godine?“, pita se nesrećni otac.

Esko naglašava da nije bilo tragova kočenja prilikom udarca njegove ćerke.

„Uviđaj je trajao tri sata. Zaista nemam nikakvih primedbi na sve okolnosti koje su utvrđivali lekari, komisije i veštaci. Moja zamerka jedina je na pravosuđe. Ćerka mi je tek krenula u srednju školu, krenula je na časove ujutru od sestre, kod koje je stanovala u Novom Pazaru, kada se dogodila nesreća“, naglašava on.

Esko Zećović
Esko Zećovićfoto: Društvene mreže

On takođe kaže da uskoro počinje suđenje i vozaču kombija koji nije pomogao njegovoj ćerki, nego je samo prešao preko njenog tela i pobegao.

„Kako da se osećam sada, kako da se oseća naša porodica? Supruga je sve ovo jako teško podnela. Više nismo u životu, ovo je sada samo puko preživljavanje. Tražili smo pravdu i podršku, a doživeli smo ovo. Ponavljam, taj sudija nije čovek, on je monstrum“, jedva je završio rečenicu kroz suze nesrećni otac.

Vozač automobila B. H, koji je u trenutku nesreće bio maloletan, osuđen je na dve godine zatvora zbog tragedije koju je izvazvao 12. decembra prošle godine u Novom Pazaru. Za ovo krivično delo određena je kazna zatvora od dve do 12 godina zatvora, a njemu je sud izrekao minimalnu.

Bonus video:

00:18

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA NA PUTU NIŠ - KURŠUMLIJA: Vozač mercedesa se sudario sa dva vozila, POGINUO na mestu

(Espreso/ Nova/ Jovan Mladenović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.