SVEŠTENIK ODBIO DA PRISUSTVUJE SAHRANE NASTRADALE TINEJDŽERKE IZ VRČINA? Ovo je RAZLOG!
A.B., Foto: Privatna arhiva/Kurir

NESREĆA U VRČINU

SVEŠTENIK ODBIO DA PRISUSTVUJE SAHRANE NASTRADALE TINEJDŽERKE IZ VRČINA? Ovo je RAZLOG!

Majka Angelina Babić kaže da su oni svi kršteni u kući, kao i da su planirali Anđelu da uskoro krste te je razočarana potezom crkve

Objavljeno:

Sveštenik nije prisustvovao sahrani A. B. (15), devojčice koja je poginula na pružnom prelazu u nesreći kada je na lokomotiva naletela na automobil u kojem je bila sa dvoje drugova, jer nije bila krštena. Iz istog razloga, zabranjeno je i korišćenje kapele na groblju u Vrčinu.

Tužna povorka prijatelja, drugara i meštana Vrčina krenula je u 12:30 časova ka grobnom mestu gde je sahranjena tinejdžerka. Sahrani je prisustvovao i pogrebni trubački orkestar koji je na večni počinak ispratio pesmom „Tiho noći moje zlato spava“.

Uplakani drugari nosili su bukete cveća, kao i vence koji su položili na grob drugarice koja je do pre dva meseca sa njima sedela u školskoj klupi. A. je sahranjena u belom sanduku.

Ispraćaju je prisustvovala i uprava Osnovne škole „Sveti Sava“, međutim, sveštenik nije prisustvovao sahrani jer, A. nije krštena.

Vrčin
foto: Privatna arhiva, Kurir

Majka Angelina Babić kaže da su oni svi kršteni u kući, kao i da su planirali Anđelu da uskoro krste te je razočarana potezom crkve.

- A. je trebalo da bude u avgustu krštena, jer tada je trebalo da joj stigne kum. Mi smo pokušavali, zvali, i čuli smo za tako neke slučajeve za decu koja su preminula ili nastradala nekrštena, sahranjena sa opelom - izjavila je ožalošćena majka i dodala:

- Krštenja su se izvodila da bi se opela održala. Ja to ne mogu da tvrdim, ali to kažu i ljudi koji su prisustvovali takvim sahranama. Međutim, oni nisu hteli da održe opelo i rekli su nam samo da pišemo molbu Patrijaršiji da nam dozvole da to uradimo na pomen za 40 dana, i to ako nam prihvate - kaže Angelina za "Žig info".

Podsetimo, tragedija se dogodila u ponedeljak oko 23.30 sati na železničkom pružnom prelazu Vrčin, kada je železnička lokomotiva bez vagona na relaciji Ostružnica - Lapovo, udarila u desnu bočnu stranu automobila "pežo 308".

Na licu mesta su nastradali Vuk G. (18) i A. B. (15), dok je njihova drugarica M.Đ. (17) povređena.

Bonus video:

00:16

VOZ PROLAZI, RAMPA PODIGNUTA! Ovako izgleda pružni prelaz u Vrčinu

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.