NASTAVNICA KOJU JE RANIO DEČAK U ŠKOLI NE MOŽE DA HODA NITI DA POMERA LEVU RUKU: Iz kreveta može samo u kolica!
Upucana nastavnica, Foto: PETAR ALEKSIĆ, PRINTSCREEN/FACEBOOK, TAMARA TRAJKOVIĆ/ESPRESO

PRETUŽNO

NASTAVNICA KOJU JE RANIO DEČAK U ŠKOLI NE MOŽE DA HODA NITI DA POMERA LEVU RUKU: Iz kreveta može samo u kolica!

Zna se da ona nije bila na dečakovom spisku

Objavljeno:

Nastavnica istorije T. S. (52), koju su pogodila tri hica kada je trinaestogodišnji dečak, jedan od njenih najboljih učenika, kobnog 3. maja zapucao na nju i svoje vršnjake u kabinetu istorije u OŠ "Vladislav Ribnikar", prebačena je iz Univerzitetskog kliničkog centra Srbije u Institut za rehabilitaciju u Sokobanjskoj.

Ona je jedna od šestoro ranjenih i srećom preživelih u strašnom masakru na Vračaru, u kojem je ugašeno deset života, ali ne može da hoda, ne pomera levu ruku, a još se i psihički oporavlja od traume koju je zajedno sa ranama zadobila tog dana.

Nastavnicu je dečak ubica, koji se prekjuče video-linkom svedočio u procesu protiv svog oca, ranio u levu šaku, desnu potkolenicu i u stomak, a taj metak joj je oštetio desni kuk.

- Od te najteže prostrelne rane u stomak ima za posledicu i oštećenje nerava leve noge, pa ne može da stane ni na jednu - navodi izvor.

1 / 9 Foto: Nemanja Nikolić

- Iz kreveta može samo u kolica. Mali su pomaci nabolje i porodici niko ne može da kaže ni koliko bi rehabilitacija mogla da traje, ni kakav će rezultat biti.

Tatjanin suprug i dvoje dece u agoniji su, prema rečima izvora bliskog porodici, preživeli prva tri dana posle zločina kada se nije znalo ni da li će ona preživeti.

- Tatjana je u UKCS tri puta operisana: prvi dan po prijemu imala je operaciju stomaka, posle desne potkolenice i leve šake. Spasavali su joj život, pa je kuk koji se rasprsnuo od metka kojim je pogođena u stomak, ostavljen "da se rešava" kasnije, kada se ona stabilizuje.

Tatjanini muž i deca, "dok ne stanu na noge posle šoka", ne žele da se oglašavaju, iako su prema rečima izvora više puta dosad bili isprovocirani netačnim informacijama iznetim u javnost. Možda je i zbog toga, ako se izuzme nekoliko pominjanja u prvih par dana u zvaničnim izveštajima o povređenima u "Ribnikaru" i masakru u dva sela oko Mladenovca, koji je Uroš Blažić počinio samo dan kasnije, ostala je na "margini" tragedije kakvu Srbija nikad pre nije videla.

- Zna se da ona nije bila na dečakovom spisku, ali spekulisalo se da između njih kao nastavnika i đaka postoji neki spor, što nije tačno - priča sagovornik Novosti.

Bonus video:

00:23

Hapšenje dečaka koji je pucao u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.