SAMO JEDAN BROJ JE ČUVAO ORUŽJE U SEFU! Sada se zna kako je dečak ubica USPEO DA PROVALI ŠIFRU
Dečak ubica sa Vračara, Foto: Espreso

UŽAS!

SAMO JEDAN BROJ JE ČUVAO ORUŽJE U SEFU! Sada se zna kako je dečak ubica USPEO DA PROVALI ŠIFRU

Dečak je sam priznao da je otvorio plakar u hodniku

Objavljeno: 13:49h

Dečak-ubica (13) koji je osumnjičen za ubistvo deset osoba u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" je iz samo dva okreta kolutića na sefu uspeo da uzme pištolje njegovog oca.

Učenik (13) Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, koji je osumnjičen da je ubio deset osoba u toj školi na Vračaru, očevo oružje uspeo je da uzme iz dva okretanja kolutića na sefu! Kako "Kurir" otkriva, otac dečaka koji je u pritvoru upravo zbog toga što nije adekvatno čuvao oružje, imao je šifru sefa ali je praktično ostavio dostupnom svakom ko je hteo da ga otvori.

"Otac je očigledno preduzeo minimalne mere zaštite, praktično nije preduzeo nikakve mere zaštite, što je potvrdilo i svedočenje njegovog sina. Dečak ubica sa neverovatnom lakoćom uspeo da dođe do dva pištolja kojima je istog jutra u 8.40 počinio masakr jer je šifra sefa u kom je njegov otac čuvao oružje imala tri broja. Međutim, prva dva bila su ostavljena baš onako kako otvaraju sef, dok je samo treća bila pomerena. Naime, broj za otvaranje bio je 687, a otac je na kotaču ostavio broj 684. Prva dva broja dečak nije ni zavrteo, zavrteo je samo treći niz brojeva i iz drugog pokušaja sef se otvorio", kaže izvor.

1 / 6 Foto: Tamara Trajković

Kako navodi, dečak je sam priznao da je otvorio plakar u hodniku u kom je stajao sef, samo zavrteo treći broj i da se sef otvorio.

"Još uvek je otvoreno pitanje da li je dečak možda znao punu šifru, nagađanja da je sam “provalio” tako što je vratio kamere koje pokrivaju taj deo stana pale su u vodu, jer kamere ne zumiraju toliko da bi preko njih mogao da vidi šifru. Dakle, ili mu je otac ranije već dao, ili je jednostavno samo postupak oca da ostavi praktično punu šifru na sefu i neobezbedi ga adekvatno dovela do toga da dečak bez ikakvih problema dođe do oružja", otkriva izvor.

Da podsetimo, u utorak je saslušan i video se sa majkom pre početka saslušanja. Nisu se videli dva i po meseca, a kako otkrivaju izvori, bio je hladan prilikom susreta sa njom.

Bonus video:

00:14

Hapšenje oca dečaka koji je pucao u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.