BOJANOVA TVRĐAVA JE BILA VEĆA ČAK I OD ŠIPTAROVE: Heroin je nosio U KESAMA, a policija mu NIJE SMELA NIŠTA!
Bojan Petrović, Foto: Printscreen/Youtube/ RUDAR 7

legende devedesetih

BOJANOVA TVRĐAVA JE BILA VEĆA ČAK I OD ŠIPTAROVE: Heroin je nosio U KESAMA, a policija mu NIJE SMELA NIŠTA!

Sa Đorđem Božovićem Giškom bio je jednom prilikom u Ščećinu

Objavljeno: 13:33h

Legende devedesetih, posebna kategorija. Tako nazivaju opake kriminalce koji su harali Beogradom pre 30 godina. Mnogi od njih više nisu ni živi, kao, na primer, Bojan Petrović koji je izrešetan na semaforu.

Sin moćnika

Bojan Petrović je važio za jednog od najopasnijih momaka "s one strane zakona" tokom devedesetih godina prošlog veka, a bilo ih je mnogo. Međutim, retko ko zna da je svoju "karijeru" započeo osamdesetih godina u Švedskoj gde je preuzeo očev razrađeni posao.

Njegov otac, Vlasta Petrović, važio je za čoveka koji je proizveo neke od najuspešnijih operativaca bivšeg DB-a, ali su, po svemu sudeći, njegova prijateljstva uticala na put kojim je Bojan krenuo čim je napunio 18 godina.

Kroz njihovu kuću su prošli mnogi žestoki momci koji su radili za UDBU, a navodi se da je tako i Bojan ušao u svet podzemlja.

Kako je ubijen?

Bojan Petrović je izrešetan 28. februara 1998. rafalima iz automatskih pušaka dvojice napadača dok je u svom skupocenom autu "jaguar" na semaforu u centru Beograda čekao da se upali zeleno svetlo.

Nagađalo se, ali nikada nisu zvanično potvrdili da je ovo ubistvo bilo osveta za nestanak i likvidaciju Voje Amerikanca. Svedoka, pak, nije bilo.

Bojan Petrović
foto: B92 Printscreen

Nije imao poroka

Priča se da Bojan Petrović, za razliku od drugih žestokih momaka koji su harali beogradskim asfaltom, nije imao poroka. Novac koji je zaradio je ulagao i u svoju ogromnu raskošnu kuću, koja je bila trn u oku mnogima. Kažu da je ličila na tvrđavu.

Ako pamtite dokumentarac o kriminalu u Beogradu tokom devedesetih, "Vidimo se u čitulji", sigurno se sećate Bojana Petrovića, jer je verovatno bio jedan od najupečatljivijih likova tog vremena. Po mnogo čemu je odskakao od "kolega" iz podzemlja.

Odudarao je od uobičajene predstave o kriminalcima, što je često uspevao da iskoristi u teškim trenucima kada su nevin osmeh i lik dobrog dečaka bili dragoceniji od oružja.

O svojim doživljajima Bojan Petrović je pričao kao o igri

Sa Giškom je živeo na visokoj nozi i trošili su silne pare na šampanjac i kavijar.

Na stranici "Legende devedesetih" objavljena je priča o njemu koju mnogi nisu znali.

Mi vam je prenosimo u celosti:

- Bojan, za razliku od drugih žestokih momaka, nije imao poroka. Novac koji je zaradio, osim u obezbeđenje koje su činili surovi momci kojima se okružio, ulagao je i u svoju ogromnu raskošnu kuću, koja je bila trn u oku mnogima. Takvu tvrđavu ni Dušan Spasojević nije uspeo da napravi! Kuća se nalazila u slepoj ulici, svuda su bile okolo kamere, a ograda je bila pod visokim naponom. Ako bi neko nekako uspeo da isključi struju i preskoči ogradu, za njega je Bojan imao posebno iznenađenje! U dvorištu se nalazio kavez sa pravim vukom koji je puštan onog trenutka ako bi Bojan uočio nekoga u dvorištu! Naišla sam jednom prilikom kada su na dojavu da je Bojan u kući sa kurirom i 4-5kg heroina, ispred kapije kuće Petrovića je došla policija. Niko od njih nije smeo da uđe prvi. Kad je u jednom trenutku iz dvorišta izašao čovek sa torbom, startovali su ga ubeđeni da je u pitanju kurir koji nosi novac ili drogu. Ispostavilo se da je bio vodoinstalater. U tom trenutku iz dvorišta su kolima izleteli Bojan i kurir sa kalašnjikovima, noseći torbe sa heroinom i parama, ali policija nije imala odobrenje da puca.

Više godina je proveo i na robiji. U Stokholmu je uhapšen pred televizijskim kamerama.

Sa osmehom je opisivao kako je iz zatvora u Švedskoj ipak uspeo da pobegne u trećem pokušaju.

Bonus video:

00:49

ORGANIZOVAN KRIMINAL IMA SAMO JEDAN CILJ! Stručnjaci za Kurir TV o povezanosti Zvicera i Gogića: Školski primer, pogodan za šverc!

(Espreso / Kurir / Legende devedesetih)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.