DRUGARICA UBIJENE TIKTOKERKE VEČERAS U “CRNOJ HRONICI”: Zašto je Noa ubijena, sa kakvim problemima se suočavala?
Foto: Promo

POGLEDAJTE

DRUGARICA UBIJENE TIKTOKERKE VEČERAS U “CRNOJ HRONICI”: Zašto je Noa ubijena, sa kakvim problemima se suočavala?

Podrazumeva da osobe imaju rodni identitet ili izvršavaju rodnu ulogu koju društvo smatra prikladnom za dat pol.

Objavljeno:

Večerašnja gošća emisije „Crna hronika“ u 19.15 časova na Kurir televiziji je Ana Marija, drugarica i cimerka ubijene tiktokerke Noe Milivojev.

Cisrodnost je termin za ljude čiji osećaj ličnog identiteta odgovara polu i rodu koji im je dodeljen po rođenju. Termin cisrodnost vodi poreklo iz latinskog prefiksa ,,cis” što znači „sa ove, iste strane“, za razliku od termina „trans“, što znači „sa one, druge strane“.

Podrazumeva da osobe imaju rodni identitet ili izvršavaju rodnu ulogu koju društvo smatra prikladnom za dat pol. Transrodnost je krovni pojam kojim označavamo osobe čiji se rodni identitet razlikuje od pola koji im je pripisan po rođenju. Hormonska terapija i operacije prilagođavanja pola su sastavni deo tranzicije većine transrodnih osoba. One nam omogućavaju da svoj izgled uskladimo sa doživljajem sebe i da nam u svojim telima bude ugodnije. U Srbiji se od 2011. godine pol menja o trošku zdravstvenog osiguranja. Prema nekim procenama u Srbiji ima preko 20.000 transrodnih osoba.

Smrt transrodne osamnaestogodišnjakinje Noe ili Đorđa Milivojeva pokrenula je niz pitanja od kojih većina nikada nije i neće biti zatvorena?

Zašto je Noa ubijena, sa kakvim problemima se suočavala? Šta se dogodilo na Tik toku i da li je jedan kompomitujući video klip bio motiv brutalnog ubistva? Da li je neko mogao da spasi mladi život? Kako je živela poslednjih meseci i da li je tridesetdvogodišnji muškarac osumnjičeni za ubistvo imao precizan plan uništenja dokaza?

Sve ove i mnoge druge odgovore daće drugarica i cimerka ubijene tiktokerke večeras u 19.15 časova u novom izdanju emisije “Crna hronika” na Kurir televiziji!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.