BABA DEČAKA KOJI JE UBIO BRATA OSTAJE U PRITVORU: Ovo joj se stavlja na teret, preti joj i do 10 godina zatvora!
Kuća u kojoj se dogodila tragedija, Foto: Nenad kostić

saopšteno!

BABA DEČAKA KOJI JE UBIO BRATA OSTAJE U PRITVORU: Ovo joj se stavlja na teret, preti joj i do 10 godina zatvora!

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja

Objavljeno:

V. L. (56), babi dečaka koji je lovačkom puškom usmrtio svog brata, određen je pritvor do 30 dana, na osnovu odluke sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

Pritvor je prema okrivljenoj određen s obzirom na to da je za krivično delo za koje se okrivljena tereti propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Okrivljenoj se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom Teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom Izazivanje opšte opasnosti.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

1 / 6 Foto: Nenad kostić

Dečak uzeo lovačku pušku iz sobe i usmrtio brata

Podsetimo, u četvrtak popodne u selu Međulužje kod Mladenovca dečak (14) je usmrtio svog mlađeg brata (12).

Baba dečaka je danas saslušana u Višem javnom tužilaštvu, kada je iznela odbranu.

Kako je saopštilo VJT, sumnja se da je V. L. (56) lovačku pušku marke "Bokerica" i municiju kalibra 16 mm bez dozvole nadležnog organa držala u svojoj spavaćoj sobi u porodičnoj kući, kao i da je postupala suprotno propisima za bezbedno čuvanje oružja i municije, tako da im neovlašćena lica ne mogu pristupiti.

Na taj način je oružje učinila dostupnim svojim maloletnim unucima, usled čega je 6. jula oko 13:15 sati u dnevnoj sobi kuće u kojoj žive njen 14-godišnji unuk iz pomenute puške lišio života svog dve godine mlađeg, rođenog brata.

01:25

Mladenovac 1

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.