SUD I MAJCI DEČAKA IZ "RIBNIKARA" ZABRANIO DA RASPOLAŽE IMOVINOM! Upravo je saopšteno i OVO
Dečak ubica, Foto: Privatna arhiva/Kurir, Tamara Trajković, Petar Aleksić

saopšteno!

SUD I MAJCI DEČAKA IZ "RIBNIKARA" ZABRANIO DA RASPOLAŽE IMOVINOM! Upravo je saopšteno i OVO

Reč je o više nepokretnosti na teritoriji Grada Beograda, te je istovremeno određen i upis zabeležbe ove zabrane u Katastar nepokretnosti

Objavljeno:

Viši sud u Beogradu doneo je rešenje kojim je odredio privremenu meru zabrane majci dečaka ubice koji je 3. maja počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", da otuđi i optereti nepokretnosti čiji je ona vlasnik.

Kako Tanjug saznaje, ova mera je doneta na predlog izvršnih poverilaca, članova porodice jednog od ubijenih učenika u OŠ "Vladislav Ribnikar", radi obezbeđenja budućeg novčanog potraživanja od izvršnog dužnika, odnosno majke.

Reč je o više nepokretnosti na teritoriji Grada Beograda, te je istovremeno određen i upis zabeležbe ove zabrane u Katastar nepokretnosti.

Takođe, određen je rok od 30 dana u kojem su članovi porodice jednog od ubijenih učenika dužni da pokrenu parnični postupak radi naknade nematerijalne štete zbog smrti bliskog lica.

Ova mera može trajati do pravnosnažnosti okončanja parničnog postupka koji porodica pokrene, a žalba ne odlaže izvršenje.

Vračar
foto: Nenad Kostić, Nemanja Nikolić, Petar Aleksić, Privatna arhiva

I ocu zabranjeno

Nedavno je Viši sud u Beogradu zabranio ocu dečaka ubice da raspolaže, otuđi i optereti svoju imovinu, a sada je i majci to zabranjeno.

Otac dečaka se nalazi u pritvoru koji je početkom meseca produžen za još 30, a zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

Sumnjiči se da je on obučavao dečaka da puca, kao i da nije obezbedio svoje oružje po zakonu, jer je, kako se sumnja njegov sin 3. maja iz očevog oružja ubio devet učenika i čuvara, a ranio šest učenika i nastavnicu.

Tužilaštvo takođe proverava da li se u radnjama majke dečaka stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

01:31

NISMO SVI KRIVI, JER ONDA NIKO NIJE KRIV! dr Đorić ukazala na to KO SNOSI ODGOVORNOST za masakr na Vračaru: TO NIJE NORMALNO!

(Espreso/Blic/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.